Ce poate indica amorțirea mâinilor și a picioarelor

sanatate1

Dacă apare, de exemplu, după ce ai stat mult timp picior peste picior, nu este o problemă gravă de sănătate. Totuși, există situații când amorțirea mâinilor și a picioarelor ascunde carențe de vitamine importante și chiar instalarea diabetului zaharat în corp. 
Pe lângă amorțirea picioarelor (parestezii), pot apărea și dureri, furnicături, mâncărimi și pierderea sensibilității în cazul unei tulburări neuro-musculare. Aceasta se mai numește neuropatie periferică și are la bază afectarea unor nervi ai mâinilor și picioarelor.

Poate fi un semn de diabet
Adesea, când diabetul zaharat se instalează în corp, este însoțit de amorțirea picioarelor și de furnicături și mâncărimi. Dacă nu se depistează și tratează timpuriu, amorțeala se transformă în senzație de arsură, înțepături, crampe musculare, pierderea sensibilității termice, dureroase și, mai târziu, pe aceea a mobilității.

Corpul prezintă deficitele de nutrimenți
Dacă în organism sunt carențe de vitamine E, B1, B6, B3, B12, pot apărea amorțeli la nivelul mâinilor și picioarelor. De exemplu, dacă nu este suficientă vitamina B12 în corp, poate apărea anemia, una dintre cauzele amorțirii picioarelor. Dacă există carență de vitamina B3 (niacină), care are rol antiinflamator, se pot declanșa procese inflamatoare și diverse infecții.

Ce trebuie să faci
Dacă starea de amorțeală este insuportabilă și se desfășoară des, mergi la medic să vezi care este cauza exactă. De asemenea, evită sau redu cantitatea de sare și grăsimi din meniul zilnic. Renunță la fumat, pentru că acest viciu afectează circulația sângelui și irigarea nervilor.

Clickpentrufemei.ro
loading...
Loading...

Citește și

Ce puteri miraculoase are uleiul de măsline

Se spune că Ramses al II-lea, care a domnit în Egipt între anii 1300-1200 î.C. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.