Ce POLITICIENI pun în PERICOL CEO și implicit SEN!

parlament

Liderul ALDE Gorj, Dian Popescu a acuzat PNL că pune în pericol, cu bună știință, sistemul energetic național. Totul pleacă de la faptul că parlamentarii PNL au votat împotriva modificărilor aduse legii energiei.
Iată comunicatul ALDE Gorj: „Așa-zișii liberali ai PNL au votat împotriva sistemului energetic și a securității energetice naționale. Este vorba despre proiectul pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012 care a primit luni, 26 septembrie a.c., un vot favorabil, în plenul Senatului. Din păcate, am observat o nouă mostră a ridicolului PNL, care, după ce votase această lege în primă fază, după retrimiterea ei în Parlament de către președintele Iohannis și-a schimbat poziția față de inițiativa legislativă”.

Mixul energetic blochează intrarea în faliment a companiilor energetice

Demersul de modificare a Legii energiei poartă semnătura parlamentarilor ALDE și, inițial, avea și susținerea reprezentanților Partidului Național Liberal, mai arată Dian Popescu: „Prin proiectul de lege dorim consolidarea sistemului energetic și eliminarea oricăror vulnerabilități interne. Ideea de a trata în mod echitabil toți producătorii de energie și de a permite realizarea mixului energetic, așa cum s-a întâmplat și în alte state membre UE, a fost de altfel reiterată și de ministrul Victor Vlad Grigorescu, în ultima sa vizită la ELCEN București. Mai simplu spus, mixul energetic (care conectează toate tipurile de companii producătoare de energie din țara noastră) asigură stabilirea unui preț mediu/mic al energiei pentru populația și economia României. Practic, mixul energetic asigură securitatea energetică a României, prin scăderea prețului și blochează intrarea în faliment a multor companii energetice din România”.
Au votat împotrivă

ALDE Gorj: „În luna iulie, Legea 123/2012 a fost retrimisă Parlamentului, când președintele Klaus Iohannis a ales să nu o promulge. În cererea de reexaminare, se susținea că unele dintre prevederile legii menționate, sunt neclare și pot genera o serie de consecințe cu un potențial efect negativ în domeniu. Aceleași ,,voci bine intenționate’ care au stat la baza deciziei lui Iohannis, au contat și pentru PNL, care a votat împotrivă. Cu sau fără ajutorul celor din PNL, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, va ajunge săptămâna viitoare, la Camera Deputaților.
Votul de luni, este un pas incontestabil pentru salvarea Sistemului Energetic Național, din punct de vedere al sustenabilității energetice a României pe termen mediu și lung. Mai ales că în ultimele luni au intrat în insolvență trei mari companii energetice: Complexul Energetic Hunedoara, CET Govora și ELCEN București, iar votarea propunerilor de modificare a legii înseamnă salvarea companiilor românești”.
loading...
Loading...

Citește și

VIDEO. Un POLIȚIST LOCAL care păzea operele lui Brâncuși a fost AMENDAT. Ce a făcut este incredibil!

Un polițist local care păzea operele lui Brâncuși din Parcul Central din Tg-Jiu a fost …

2 comentarii

  1. Gata Dian a salvat CEO. Gata cu problemele CEO. Gata nu mai trebuie nimic pentru CEO. Va inselati amarnic.Aceasta lege nu face decat sa ingreuneze situatia CEO. Se va vedea peste cateva luni, dar va fi prea tarziu pentru oamenii care au fost pacaliti si au votat fiind mintiti. De fapt se vede din textul ce s- a propus sa se modifice ca nu se spune nimic. Cine doreste sa faca ceva pentru CEO sa resolve o problema concreta, adica sa plateasca apa de racier o singura data, sa nu plateasca certificate de CO2 pentru consumul propriu de energie electrica, sa se reduca acciza pentru carbine (la petrol s-a putut) si alte si alte multe taxe care maresc costul megawatului. Restu este campanie electorala.

  2. Acest CEO cat si SEN satisfac mofturile financiare ale unor puteri straine ,acelea care detin controlul asupra Statului Roman, prin intermediul unor politicieni corupti.Legea in cauza este frectie la picior de lemn,Romania a pierdut de mult statutul de tara cu drept de independenta energetica ,politicienii au impresia ca pot minti la nesfarsit un popor debusolat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *