Ce pregătește GUVERNUL!

Pentru a evita cozile lungi sau inutile la ghișee, o aplicație de mobil le va permite cetățenilor să se programeze la o dată și o oră fixe pentru obținerea unor acte, plata unor taxe sau pentru servicii publice. Aplicația urmează să fie dezvoltată în cadrul Guvernului și ar putea conține și formulare online care pot fi completate înainte de prezentarea la ghișeu.

La această aplicație, care va fi disponibilă pe Android, IOS și Windows Phone, lucrează deja mai mulți specialiști angajați de Guvern, aplicația fiind realizată în proporție de 10% deocamdată. Cel mai probabil ar putea fi gata anul viitor.

În cadrul aplicației vor putea fi aflate disponibilitățile de rezervare la ghișee pentru o anumită perioadă în care un cetățean s-ar putea deplasa la sediul unei agenții publice, cât trebuie să aștepte în medie și duratele estimate ale diverselor tipuri de servicii.

Principala facilitate a aplicației, într-o primă fază, o constituie posibilitatea de a face rezervări online pentru diverse servicii publice. Aplicația de mobil va putea chiar să adauge rezervările în calendarul telefonului și să trimită alerte pentru programări sau notificări despre estimările de întârziere ale programărilor.

Pe viitor, aplicația va putea fi dezvoltată pentru a ajuta cetățenii în alegerea punctului de lucru cel mai convenabil unde pot soluționa o anumită problemă, pentru a le spune cu exectitate ce acte trebuie să aducă și chiar pentru a-i ajuta să completeze și să trimită în avans formulare online.

loading...
Loading...

Citește și

Vremea se schimbă RADICAL!

Marti (24 aprilie)  Vremea va fi deosebit de caldã, dar va deveni, în general instabilã, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *