vineri , 24 noiembrie 2017 - 18:34

Ce riscă BUTICARII care vând baterii

Magazinele care vând baterii sau acumulatori vor fi obligate să dispună și de puncte de colectare gratuită a bateriilor și acumulatorilor uzați, potrivit unui proiect de act normativ care modifică legislația actuală. Dacă nu o fac, riscă amenzi de până la 20.000 de lei.

Orice magazin mare sau butic de cartier care vinde baterii sau acumulatori trebuie să aibă și un punct de colectare a bateriilor sau acumulatorilor uzați. Prevederea apare într-un proiect de lege care modifică HG 1.132 din 2008 privind regimul bateriilor și acumulatorilor și al deșeurilor de baterii și acumulatori. Iar respectivul punct de colectare trebuie să primească bateriile uzate de la oricine, gratuit, fără ca omul să fie obligat să cumpere baterii noi din magazinul respectiv.

Iată prevederea din lege:

“Distribuitorii sunt obligați să asigure, în cadrul magazinelor sau în imediata apropiere a acestora, colectarea selectivă, cu titlu gratuit a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, atunci când aceștia furnizează baterii și acumulatori portabili, fără obligația de a cumpăra baterii și acumulatori portabili”.
Mai multe, aici:  http://www.economica.net/orice-buticar-care-vinde-baterii-trebui-sa-i-amenajeze-punct-de-colectare-a-bateriilor-uzate-amenzile-sunt-usturatoare_120741.html#ixzz4AsNbQuH7

 

loading...
Loading...

Citește și

Un bătrân a murit înecat cu o bucată de covrig. Incidentul, petrecut în fața Tribunalului

Un bătrân de 71 de ani a murit înecat, vineri, cu o bucată din covrigul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.