Ce RISCĂ salariații TESA din CEO! Șef: BANII SUNT aici!

ceo

Banii necesari pentru plata celor 1.200 de salariați ai CEO, care nu au fost disponibilizați, există. Este vorba despre venitul de completare alocat deja de Guvern și plățile compensatorii, fonduri care au rămas fără destinație, prin neîndeplinirea celor 2.000 de disponibilizări prevăzute inițial. CEO nu trebuie să se împrumute și nici să facă exchibiții financiare pentru salarizarea angajaților care, în urma unor demersuri sindicale și ale administrației, nu au mai fost concediați.

Ministerul Energiei, acționarii și supraveghetorii CEO au aprobat 802 disponibilizări în acest an, după eșecul unui alt plan de disponibilizări a 2.000 de oameni. Diferența care implică cheltuielile de salarizare a celor 1.200 de salariați – pentru care sindicatele nu și-au dat acordul de concediere, opinie la care au achiesat și directorii companiei și apoi, în final, ministerul Energiei – trebuie trecută în fondul de salarii, prin rectificare. Situația este cât se poate de clară, dar ministerul acționează cu o lentoare care va dăuna bugetului CEO dar și salariaților acestei companii.

Director în companie: „E foarte anormal ce se întâmplă. Adică, după ce ai aprobat 800 de disponibilizări, nu vrei să lămurești situația celor o mie și ceva. Banii sunt! Dar trebuie trecuți în fondul de salarii, fiindcă banii sunt aici. Prima concluzie este că e rea voință. Până la sfârșitul anului mai e o lună și ceva. Este inacceptabil să nu rectifici, să nu pui în normalitate o situație foarte clară. Nu trebuie să faci împrumut, nu trebuie să faci nici un efort financiar…Și apoi, disponibilizezi, dar trebuie să mai și rămână oameni care să producă… Dacă nu se va face rectificarea, este foarte posibil ca parte din personalul TESA, sau toți salariații TESA, să aibă cel puțin o zi fără plată, pe lângă faptul că pleci la nul cu un minus, din start!”.
loading…
loading...
Loading...

Citește și

Valoarea fierului sustras din incinta Carierei Lupoaia! Prejudiciul de aproape 100.000 de lei, plătit cu funcția doar de un CFL-ist

Fierul scos, luna trecută, din galeriile fostei Mine Roșiuța, adus la suprafață de angajații de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.