Ce să faci dimineaţa ca să nu-ţi strici toată ziua

puls

Ştii ce face diferenţa dintre o zi bună şi una întoarsă cu fundul în sus? Prima oră după ce te-ai trezit. Te-ai ars cu apă când te spălai pe faţă, ai vărsat cafeaua, nu te-ai trezit când a sunat ceasul, micul dejun ţi-a picat greu? Pregăteşte-te, vei avea o zi de calvar.

Primele clipe ale zilei sunt hotărâtoare pentru bunul mers al zilei, au descoperit sociologii britanici. Studiul realizat pe 2.000 de oameni a arătat până la ce oră hotărâm involuntar natura zilei pe care o începem. Până la ora 8.12 ne-am ridicat nivelul de stres, ne-am scăzut motivaţia, ne-am ridicat tensiunea sau, dimpotrivă, ne-am relaxat, ne-am energizat şi suntem suficient de optimişti să facem faţă oricărei provocări.

30% din respondenţi au recunoscut că starea de spirit e direct influenţată de dietă şi mai ales de micul dejun. Dacă prima masă a zilei nu a fost gustoasă, ne-a picat greu, ni s-a dus pe gât cu noduri, atunci ziua va fi compromisă. 41% au spus că ziua e mai bună dacă au la dispoziţie minimum 10 minute de relaxare dimineaţa.

Dacă nu auzim alarma pierdem exact aceste clipe de relaxare şi stresul cotidian creşte direct proporţional, predispunându-ne la depresii, atacuri de panică, anxietate şi chiar scăderea încrederii de sine. Cercetătorii recomandă să ascultăm muzică de relaxare dimineaţa. În 36% din cazuri muzica însoţită de câteva exerciţii de respiraţie în faţa ferestrei ne ridică starea de spirit şi ne fac mai optimişti.

„E important ca fiecare dimineaţă să înceapă într-o notă armonioasă. Până la 8.12 creierul are suficient timp să se activeze şi scăpaţi de «năuceala» de după somn. E timpul să vă reglaţi nivelul glicemiei: beţi un suc natural de fructe”, a declarat pentru The Mirror, fondatorul companiei Khaled El-Yafi.

30% din respondenţi susţin că partenerul le strică ziua pentru că se trezeşte morocănos. 42% ies din casă (n.r. între 8.30 şi 9.00) cu o atitudine pozitivă şi prietenoasă faţă de străini şi 27% cred că şeful va fi în toane bune, după ce au avut parte de o dimineaţă perfectă. La polul opus sunt cei care fie nu au auzit ceasul deşteptător, fie au lenevit în pat, fie s-au ars cu cafeaua sau şi-au dat seama că s-a oprit apa caldă.

Cercetătorii recomandă să staţi departe de aceşti indivizi pentru că nivelul de testosteron e atât de crescut încât orice interacţiune cu ei poate declanşa un război. În plus, „stresaţii” sunt în pragul depresiei şi asta le va distruge ziua.


loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.