Ce se întâmplă cu AFACERIŞTII ARABI de la AVI INSTANT! Judecătorii au decis asta ieri!

avi-instant-3

Judecătorii Tribunalului Gorj au decis, ieri, menținerea măsurii controlului judiciar luată faţă de foștii patroni ai firmei Avi Instant din Tg-Jiu, Moubarak Mahmoud Sleiman, Al Borayashi Taha, Zayed Hussein și Abdulmounim Alzaid, în dosarul în care au fost trimiși în judecată de către DIICOT pentru constituire de grup infracțional organizat.

arab1

arab

DIICOT Craiova i-au reținut, în iulie, anul trecut pe afaceriștii Moubarak Mahmoud Sleiman, Al Borayashi Taha, Zayed Hussein, Abdulmounim Alzaid, cei care controlau societatea Avi Instant Tg-Jiu, pe Sorin Gabriel Dumitrașcu, directorul de vânzări și pe Constantin Iordache pentru comiterea a zeci de infracțiuni de evaziune fiscală, complicitate la această infracțiune, spălarea banilor, respectiv stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, prejudiciul cauzat bugetului de stat de grupul infracțional destructurat de procurorii anti mafia fiind estimat la 4.375.512 lei.
La începutul lunii ianuarie a acestui an, aceștia au fost trimiși în judecată, iar magistrații Tribunalului Gorj au menținut împotriva acestora măsura arestului la domiciliu, iar ulterior pe cea a controlului judiciar. Judecata efectivă a afaceriștilor arabi a început la finele lunii iunie, iar la termenul de ieri inculpații au fost lipsiți de apărare și procesul de fond a fost amânat, însă aceștia nu au scăpat de măsura preventivă a controlului judiciar.
Liderul grupării este Moubarak Mahmoud Sleiman, care a mai fost anchetat și în trecut, acuzațiile fiind asemănătoare. Astfel, cetăţeanul britanic de origine libaneză Moubarak Mahmoud Sleiman a fost arestat în anul 2013 tot pentru evaziune fiscală, într-un dosar instrumentat de DNA, în care prejudiciul a fost calculat la peste 70 de milioane de euro şi în care apar și numele procurorului Angela Nicolae, al senatorului PSD, Niculae Bădălău, dar şi numele mai multor funcţionari de la Finanţe Publice.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Valoarea fierului sustras din incinta Carierei Lupoaia! Prejudiciul de aproape 100.000 de lei, plătit cu funcția doar de un CFL-ist

Fierul scos, luna trecută, din galeriile fostei Mine Roșiuța, adus la suprafață de angajații de …

Un comentariu

  1. Oportunitate extra in timpul liber! Trebuie sa ai doar minim o ora libera pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa incredere si multa seriozitate. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani, chiar din prima luna. Vrei mai multe detalii? Solicita acum informatii la adresa de email: pacurarumarioara1964@gmail com http://bit.ly/29LsSph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.