Ce se întâmplă cu alocaţiile

Acordarea alocației pentru susținerea familiei, de care beneficiază familiile cu venituri reduse care au copii în întreținere, nu va mai fi condiționată de plata impozitelor și taxelor locale pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, a decis Guvernul.

Potrivit legislației în vigoare, familiile care primesc alocația de susținere au obligația achitării taxelor și impozitelor locale până la 31 martie a fiecărui an, în caz contrar plata fiind suspendată.

Începând cu aprilie 2016, pentru circa 3.100 de familii beneficiare a fost suspendată plata alocației deoarece nu și-au îndeplinit obligația plății impozitelor și taxelor locale. Guvernul consideră că aceste familii sunt acum expuse riscului de excluziune socială.

Actul normativ adoptat astăzi stabilește, de asemenea, că plățile vor fi reluate din oficiu pentru familiile cărora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada în care alocația pentru susținerea familiei a fost suspendată.

Alocația pentru susținerea familiei este o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani și este acordată familiilor ale căror venituri lunare pentru fiecare membru sunt mai mici de 530 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

FOTO: S-a pensionat plutonierul adjunct de la ISU Gorj!

Cu un imens bagaj de amintiri, cu prietenii de-o viaţă, cu multe realizări şi cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *