Ce se întâmplă cu COVRIGĂRIILE și PATISERIILE din Târgu Jiu, DE MÂINE!

De mâine, brutăriile, covrigăriile, patiseriile, dar și cantinele și cafenele sunt obligate să își anunțe clienții că le vând produse congelate, dacă fac așa ceva.

Brutăriile, covrigăriile și patiseriile, dar și șaormeriile, cantinele, rulotele comerciale și cafenele sunt obligate începând de mâine să își informeze clienții, prin prezentarea unui afiș la loc vizibil, că pateurile, covrigii, carnea, fructele și legumele pe care le comercializează sunt din produse decongelate, dacă le vând așa ceva.

Obligația apare pe baza unui ordin emis recent de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și care este aplicat începând de mâine, 20 octombrie.

Ordinul stabilește că acei operatorii economici care comercializează către populație pâine, produse de panificație și produse de patiserie obținute din produse congelate, precum și unitățile de restaurație colective (șaormerii, cantine, rulote și cafenele – n.r.) care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligația de a informa consumatorii prin afișare la loc vizibil, lizibil, ușor de înțeles, într-o formă care să nu permită ștergerea, după caz, pe un afiș, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit ori altele asemenea ce însoțesc produsul, cu mențiunea „produs/din produs decongelat”.

http://www.profit.ro/stiri/social/de-maine-brutariile-covrigariile-patiseriile-dar-si-cantinele-si-cafenele-sunt-obligate-sa-isi-anunte-clientii-ca-le-vand-produse-congelate-daca-fac-asa-ceva-15602721

 

loading...
Loading...

Citește și

Unde va ploua în aceste zile!

Vremea în mini-vacanța de Rusalii. Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în mini-vacanţa de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *