miercuri , 13 decembrie 2017 - 9:25

Ce se întâmplă cu OMV PETROM

Titlurile OMV Petrom scad cu 1,11% după prima oră de tranzacționare de azi de la BVB, când încep să intre în piață titlurile din oferta FP. La prețul actual de 0,2230 lei/acțiune, încă marchează câștiguri de 6-12% față de prețurile ofertei. Deja după o singură oră s-au schimbat titluri în valoare de 17,68 milioane lei, cele 80,15 milioane acțiuni schimbate reprezentând cel de-al 5-lea volum din istorie pentru o întreagă sesiune și cel mai ridicat rulaj din ultimii 10 ani.

Cu presiune la vânzare. Așa intră în piață acțiunile OMV Petrom (SNP) dobândite de investitori în cadrul ofertei publice secundare, în care Fondul Proprietatea (FP) a vândut o deținere de 6,42% din titlurile companiei petroliere. Cotația a coborât după prima oră de tranzacționare la prețul de 0,2230 lei/acțiune, cu 0,89% sub referință, însă în primele minute de tranzacționare a fost atins și un minim intraday de 0,2175 lei/acțiune, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest.

Este presiunea la vânzare exercitată de majorarea cu aproximativ două treimi a free-float-ului companiei în urma vânzării FP. Acesta este contextul în care deja compania înregistrează volume record pentru o ședință bursieră a ultimilor 10 ani într-o singură zi de tranzacționare.

profit.ro

loading...
Loading...

Citește și

Explozie uriașă în Austria, la cel mai mare hub de gaze din Europa! Italia a declarat stare de urgență

O explozie puternică ce s-a produs la o stație de compresare din hub-ul de gaze …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.