Ce se întâmplă cu OMV PETROM

Titlurile OMV Petrom scad cu 1,11% după prima oră de tranzacționare de azi de la BVB, când încep să intre în piață titlurile din oferta FP. La prețul actual de 0,2230 lei/acțiune, încă marchează câștiguri de 6-12% față de prețurile ofertei. Deja după o singură oră s-au schimbat titluri în valoare de 17,68 milioane lei, cele 80,15 milioane acțiuni schimbate reprezentând cel de-al 5-lea volum din istorie pentru o întreagă sesiune și cel mai ridicat rulaj din ultimii 10 ani.

Cu presiune la vânzare. Așa intră în piață acțiunile OMV Petrom (SNP) dobândite de investitori în cadrul ofertei publice secundare, în care Fondul Proprietatea (FP) a vândut o deținere de 6,42% din titlurile companiei petroliere. Cotația a coborât după prima oră de tranzacționare la prețul de 0,2230 lei/acțiune, cu 0,89% sub referință, însă în primele minute de tranzacționare a fost atins și un minim intraday de 0,2175 lei/acțiune, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest.

Este presiunea la vânzare exercitată de majorarea cu aproximativ două treimi a free-float-ului companiei în urma vânzării FP. Acesta este contextul în care deja compania înregistrează volume record pentru o ședință bursieră a ultimilor 10 ani într-o singură zi de tranzacționare.

profit.ro

loading...
Loading...

Citește și

Subvenţiile pentru angajatori, dublate!

Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, marți, că Guvernul va dubla subvențiile pentru angajatori, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.