marți , 21 noiembrie 2017 - 17:29

Ce se întâmplă cu TOATE conturile!

Executorii judecătorești vor trebui să se asigure că veniturile obținute din contracte de muncă nu vor mai fi poprite la bănci dacă datoriile pentru care au fost emise titluri executorii au fost reținute la angajator. Măsura a fost aprobată astăzi de Parlament și reprezintă o reacție la faptul că, frecvent, prin blocarea conturilor, sunt executate toate veniturile unei familii, deși legea interzice acest lucru.

Propunerea legislativă a fost inițiată în urmă cu aproape 3 ani, iar dezbatarea asupra acesteia a fost reluată sesiunea legislativă trecută. Camera Deputaților a adoptat-o, marți, în calitate de cameră decizională, deși Senatul o respinsese.

Forma inițială a legii, prezentată de Profit.ro, prevedea în mod explicit că veniturile obținute în baza unui contract de muncă nu vor mai putea fi poprite la bănci, urmând ca datoriile pentru care au fost emise titluri executorii să fie reținute la angajator.

În forma finală adoptată de Parlament este prevăzut că executorii judecătorești vor putea înființa poprirea, în baza existenței unei hotărâri judecătorești executorii sau a oricărui alt titlu executoriu, asigurându-se, pe tot parcursul executării, că același titlu executoriu nu este pus în executare atât la locul de muncă și/ sau de plată al debitorului, cât și la conturile sale bancare.

Mai multe, aici: http://www.profit.ro/stiri/social/datoriile-salariatilor-retinute-la-angajator-nu-vor-mai-fi-executate-si-la-banci-prin-conturile-de-salarii-15561634

loading...
Loading...

Citește și

Situație HALUCINANTĂ în primărie. ANGAJAȚII nu pot să-și ia SALARIILE

În această toamnă s-a vehiculat ideea că Legea 153/2017, aplicabilă din iulie, a declanșat, sau …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.