Ce se întâmplă cu toate maşinile second-hand!

O aplicație online va permite oricărei persoane sau firme interesate de achiziția unui autovehicul second hand să afle întreg istoricul real al mașinii respective chiar și de pe telefonul mobil. Platforma online, încă în lucru în interiorul Guvernului, va permite identificarea kilometrajului real, a numărului de proprietari anteriori și a accidentelor în care a fost implicat automobilul.

În prezent, la această platformă online lucrează mai mulți specialiști angajați de Guvern, aplicația fiind realizată în proporție de 20%.

Autorii proiectului au pornit de la ideea că tranzacțiile auto care implică vehicule second hand sunt netransparente, iar vânzatorii nu au interesul să fie sinceri. Astfel, foarte multe autovehicule au nereguli ascunse, de la modificarea kilometrajului, pentru a arăta valori mai mici, până la schimbarea motorului.

Dacă în alte țări există o legislație strictă în privința modificării kilometrajului afișat, chiar și în lipsa acestor prevederi, facilitarea obținerii informațiilor online de către cumpărător poate descuraja asemenea practici și în România, consideră inițiatorii proiectului.

Printre practicile nesincere care vor fi combătute astfel se mai numără ascunderea istoricului de accidente, numărului de proprietari sau scopului folosirii vehiculului, respectiv dacă un vehicul folosit ca taxi este vândut ca mașină de uz personal.

Prin culegerea informațiilor deținute de diverse instituții și  agenții publice, care dețin date despre istoricul autovehiculelor, va fi realizat un serviciu online care să afișeze astfel de informații într-un mod accesibil pentru publicul interesat de achiziționarea unui autovehicul. Cetățenii sau firmele vor avea astfel acces la informațiile utile pe care statul român le deține și vor putea lua o decizie informată atunci când cumpără o mașină.

Sursa http://www.profit.ro/stiri/economie/aplicatie-impotriva-fraudelor-la-vanzarea-de-masini-second-hand-16049415?utm_source=antena3&utm_medium=Referral&utm_campaign=Cross

loading...
Loading...

Citește și

ISU Gorj scoate la concurs posturi de ofițer și subofițer! Încadrare directă din sursă externă! Vezi când se fac ÎNSCRIERILE!

COMUNICAT DE PRESĂ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Judeţului Gorj organizează …

Un comentariu

  1. ….frectii la picior de lemn !Incercati sa descoperiti si adevarul,nu i nici o rusine ! Nu exista decit o singura metoda sa descoperi km reali si asa ceva niciodata la indemina unora din romanika ! Asa ca istoric,bla bla …mai scrieti multe articole si nu faceti nimic decit sa completati paginile acestui ziar cu ,,vorbe goale ce din coada …,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *