Ce se întâmplă cu VACCINURILE!

vaccin

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat duminică, într-o emisiune tv, că legea vaccinării va fi disponibilă în următoarele săptămâni, menţionând că decizia privind viitorul act normativ va fi asumată de către Guvern, transmite Agerpres.

„Susţin vaccinarea şi susţin importanţa vaccinurilor. (…) Legea vaccinării (…) o să fie disponibilă public în următoarele săptămâni. Opinia Ministerului Sănătăţii, apropo de mesajele pe care postăm şi pe Facebook şi în general comunicarea publică a ministerului, este, cu siguranţă, în favoarea vaccinărilor. Este de necontestat faptul că vaccinurile au eradicat boli şi au redus incidenţa lor. (…) Cu siguranţă, este o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm ca guvern”, a afirmat Voiculescu.

Părinţii trebuie să informaţi

Întrebat dacă susţine obligativitatea vaccinării, ministrul Sănătăţii a subliniat că părinţii trebuie să ia o decizie informată, în condiţiile în care un copil care nu a fost vaccinat i-ar putea afecta şi pe ceilalţi dintr-o anumită comunitate.
“Trebuie să iei, cel puţin, o decizie informată. Dacă vrei să nu-ţi vaccinezi copilul, minimul pe care ţi-l poate cere statul este să iei o decizie informată. (…) Decizia de a nu vaccina un copil nu afectează doar acel copil şi nu doar acea familie, ci poate afecta şi pe alţii din acea comunitate. (…) Dacă eu aş avea un copil, mi l-aş vaccina, cu siguranţă”, a conchis ministrul Sănătăţii.

A.C.


loading...
Loading...

Citește și

Acțiune SJGDAS Gorj

Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj (SJGDAS) a desfășurat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.