Ce se va întâmpla cu CEO în următorii doi ani. Câți SALARIATI vor PLECA din companie!

ceo1

Potrivit unor documente oficiale, viitorul Complexului Energetic Oltenia pare unul stabil. Cel puțin scriptic, compania și-a previzionat profit pentru următorii doi ani, dar și pentru exercițiul financiar curent cifrele sunt tot cu plus. Estimările specialiștilor din CEO arată că numărul salariaților care vor părăsi compania, până în 2018, va fi de o mie de persoane, adică la jumătate, comparativ cu cifra prevăzută în planul de eficientizare a companiei.

Cât și-a propus CEO să scoată profit în următorii ani

În contextul pierderilor uriașe înregistrate de CEO anul trecut, 960 de milioane de lei, estimarea pentru anul în curs pare a fi una cât se poate de optimistă – 600.000 de lei profit. Indicatorii economico-financiari, ce vor fi aduși la cunoștința acționarilor, în prima zi a săptămânii viitoare, relevă o situație bună a companiei energetice, sau cel puțin așa arată ea pe hârtie. Un calcul simplist arată că în fiecare trimestru CEO ar fi trebuit să facă profit de 150 de mii de lei, iar la finalul anului compania ar fi devenit profitabilă, însă potrivit unor surse, cifrele sunt cu minus pe ultimele trei luni pe care s-au încheiat situațiile financiare.
Estimările CEO pentru următorii doi ani sunt și mai optimiste, compania urmând să-și mărească considerabil profitul în 2017, iar în 2018 acesta să se tripleze, comparativ cu anul precedent. Cifrele sunt absolut amețitoare, în situația în care compania a înregistrat un deficit uriaș, doi ani, consecutiv. Astfel, dacă pentru 2016 este previzionat un profit de 600.000 de lei, pentru anul viitor CEO estimează un profit de 11,8 milioane de lei, iar peste doi ani acesta ar urma să atingă incredibila cifră de 34,5 milioane de lei.

Situație confuză la disponibilizări

Numărul de salariați ai companiei nu va scădea semnificativ, potrivit documentelor menționate, așa că anul viitor ar urma să plece din CEO doar 421 de persoane, deși în planul de reorganizare și eficientizare cifra era de cinci ori mai mare, iar în 2018, se estimează că vor pleca alți 535 de angajați. Situația este un pic confuză având în vedere că la finele lunii aprilie a acestui an compania comunica cu totul alt număr de disponibilizați în 2017. Câștigul mediu salarial ar urma să rămână neschimbat, comparativ cu acest an, adică undeva în jurul a 3.860 de lei.
Se observă totuși o ușoară scădere a veniturilor, precum și o scădere a cheltuielilor, cei mai mulți bani, în următorii doi ani, urmând a fi alocați la investiții.
loading...
Loading...

Citește și

CONTRACT cu CEO! 60 de hectare de teren, ÎMPĂDURITE în timp RECORD! Angajaţii TESA, pe câmp!

CE Oltenia redă periodic în circuitul natural, terenuri care au fost exploatate de lucrări miniere. …

Un comentariu

  1. cifre, cifre si tampiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *