miercuri , 22 noiembrie 2017 - 11:29

Ce-și propune Ministerul Energiei

Ministerul-energiei-poza-cmk

Ministerul Energiei îşi propune păstrarea întregului ciclu nuclear în România, odată cu restructurarea Companiei Naţionale a Uraniului şi cu deschiderea de noi exploatări de uraniu, a declarat, joi, Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul unei conferinţe pe tema programului nuclear al României, relatează Agerpres.

“Compania Naţională a Uraniului are nevoie de o restructurare masivă. Există o strategie pentru companie. Noi ne dorim să păstrăm intact tot ciclul nuclear în România. Avem o situaţie deosebită acolo, dar există o strategie, avem în vedere deschiderea de noi exploatări de uraniu. Lucrurile acestea nu se fac foarte simplu şi nu se fac peste noapte. M-aş fi simţit mai confortabil dacă lucrurile ar fi început cu câţiva ani înainte, dar niciodată nu este prea târziu. Este o situaţie delicată pe care sper să reuşim să o gestionăm. Încă există o relaţie cu Nuclearelectrica pe anumite segmente, dar toate aceste relaţii trebuie să respecte principiul comercialului”, a precizat Corina Popescu.

Gestiune importantă

Aceasta  a menţionat că Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) a produs apa grea necesară pentru toate cele patru unităţi nucleare, adică pentru cele două care funcţionează în prezent, dar şi pentru viitoarele reactoare 3 şi 4 care există în plan. “Important este să gestionăm acest produs pe viitor, iar aceasta este una dintre preocupări”, a completat secretarul de stat.
În cursul lunii februarie, Nuclearelectrica a anunţat faptul că a decis să cumpere combustibil nuclear de la o firmă din Canada, Cameco Inc, pentru că preţul a fost mai bun decât cel al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU).

A.C.

loading...
Loading...

Citește și

Polițistul de la Ciuperceni a primit un coleg nou! Ancheta furtului din casa Vișan, la faza pe audieri

t Reprezentanții IPJ Gorj confirmă situația sensibilă de la Poliția Ciuperceni, unde, până săptămâna trecută, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.