Ce trebuie să mănânci pentru o piele strălucitoare

Tegumentul sănătos are o strălucire aparte, de care trebuie să ai grijă. Dar, odată cu trecerea timpului, pielea își poate pierde strălucirea. Neplăcerile dermatologice, îmbătrânirea, factorii de mediu, toți afectează în timp sănătatea tegumentului. Ce poți face?

 

Îngrijirea și schimbarea stilului de viață te pot ajuta. Cei care te ajută să îți menții tegumentul sănătos sunt antioxidanții. Aceste substanțe nutritive pot fi asimilate de organism din următoarele alimente.

Fructe de pădure
Fructele de pădure sunt sursă importantă de antioxidanţi şi sunt ideale pentru menţinerea pielii radiante şi tinere. Potrivit unui studiu, murele, afinele şi căpşunile conţin foarte multe flavonoide – compuși care încetinesc procesul de îmbătrânire. În plus, vitamina C din fructe acționează ca un antioxidant, îmbunătățind funcția inimii, ținând sub control diabetul și greutatea corporală.

Rodie
Datorită antioxidanţilor puternici pe care-i conţine, rodia combate inflamația cauzată de acnee, stimulează regenerarea celulară și producția de colagen, o proteină esențială pentru menținerea elasticității și fermității tegumentului. La fel ca fructele de pădure, rodia este sursă bogată de vitamina C.

Ceai verde
Ceaiul verde conține catechine polifenolice, care sunt antioxidanți puternici și care reduc riscul de atac de cord, glaucom și colesterol mărit. În plus, persoanele care beau zilnic ceai verde au o piele aproape perfectă, fără acnee, coșuri, cearcăne, riduri și alte neplăceri dermatologice.

Strugure roșu
Strugurul este sursă importantă de resveratrol, un antioxidant care are efecte terapeutice și care previne diferite afecțiuni, având efecte pozitive asupra pielii. Resveratrolul protejează tegumentul de daunele produse de stresul oxidativ cauzat de radiațiile UV. În plus, încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.

Ciocolată neagră
Această ciocolată este sursă bogată de fibre, fier, magneziu, cupru, mangan, potasiu și alte substanțe nutritive esențiale pentru sănătate. În plus, conține antioxidanți ca polifenoli, flavonoizi și catechine. Potrivit unui studiu recent, persoanele care mănâncă ciocolată neagră au pielea protejată de daunele pe care le produc razele UV. De asemenea, ciocolata neagră îmbunătățește sănătatea creierului, scade tensiunea arterială și nivelul de colesterol rău.

sursa: clickpentrufemei.ro

loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.