Ce URMEAZĂ la CEO după SCHIMBAREA ȘEFILOR

ceo

Liderii sindicali Constantin Crețan și Eugen Iovan au opinii diferite vizavi de viitorul CE Oltenia sub conducerea lui Sorin Boza.

Președintele Sindicatului Lignitul Oltenia este de părere că noul manager al gigantului energetic de la Târgu-Jiu va pune în aplicare planul de gazeificare al cărbunelui care ar putea duce, în opinia sa, la dispariția mineritului în Oltenia. “Vreau să spun că mare încredere nu am nici în Boza. A fost la acea conferință în America, care privește gazeificarea. Eu am spus public, de vreo 3 ani de zile, că se urmărește să se facă un proiect pentru exploatarea cărbunelui în scoarță prin gazeificare, lucru care înseamnă să dispară toți minerii. Se știe că domnul Boza a fost în SUA cu Ionel Ilie tocmai pe această temă, gazeificarea în scoarță a cărbunelui. Indiscutabil, Boza va pune în aplicare acest plan, pentru că este și acceptul unor oameni politici, al guvernului României, în general. Eu am fost la o conferință mondială în Mumbai, în India și am avut contact cu diferiți lideri sindicali din minerit din întreaga lume. Vreau să vă spun că și-au dat acceptul pentru gazeificare majoritatea guvernelor din Europa, Canada, Germania, Polonia. Este un program amplu făcut de generalul Clark, în care se urmărește gazeificarea a tot ceea ce înseamnă resurse minerale în scoarță”, susține Constantin Crețan.

Iovan merge pe mâna lui Boza

Eugen Iovan este de părere că Ionel Ilie a fost schimbat de la șefia CEO pentru că nu a dat afară 2000 de angajați, ci numai aproximativ 800 în acest an. Liderul sindical de la Termocentrala Turceni are încredere că noul manager ar putea face lucruri bune pentru companie.”Părerea mea este că supărarea mare a fost că nu s-a impus să dea pe cei 2000 de oameni afară, dar eu vă spun că nu avea niciun argument ca să poată convinge sindicatele ca să putem accepta o asemenea tâmpenie, să dăm afară 2000 de oameni. Domnul Ilie nu a făcut decât să respecte contractul colectiv de muncă și înțelegerea făcută cu sindicatele prin acel act adițional pe care l-am făcut. Dacă ne uităm pe unde a lucrat și ce a făcut, omului acesta trebuie să-i dăm credit că va face treabă. Dacă va lucra transparent și va sta la masă cu sindicatele, se găsește o soluție să mergem pe drumul cel bun, așa cum preciza și dumnealui”, a declarat Iovan.

loading...
Loading...

Citește și

Între ce LIMITE vor avea CREŞTERI SALARIALE angajaţii CEO!

Administraţia şi sindicatele din CE Oltenia au decis ieri să stabilească nişte limite de acordare …

2 comentarii

  1. Multumim celor care ne-au sustinut ieri. Haideti sa aducem banii si locurile de munca la Tg-Jiu!
    Voteaza si tu „Bicicleta la Tg.-Jiu”!
    http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-bicicleta-la-tgjiu-id-1907-cmsid-65

  2. Scimbarea sefilor , bucuria nebunilor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *