duminică , 17 decembrie 2017 - 19:22

Ce va face administraţia CEO

cariera-rosia-cmk

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) a închis, vineri, depozitul de cărbune Roşia din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Depozitul trebuia mutat într-o altă locaţie până la data de 31 decembrie 2015. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar directorul APM, Nicolae Giorgi, a decis să suspende autorizaţia de mediu a depozitului. 

Directorul APM, Nicolae Giorgi, a precizat că întârzierea mutării depozitului este motivată, însă administraţia trebuie să găsească soluţii pentru această problemă. „Depozitul de la Cariera Roşia trebuia mutat până la data de 31 decembrie 2015. În urma unui control efectuat de Garda de Mediu, în martie 2016, au notificat Agenţia pentru Protecţia Mediul că măsura nu a fost respectată, în sensul că depozitul nu a fost mutat. Conform legii protecţiei mediului, se acordă un termen de 60 de zile pentru remedierea deficienţelor, în caz contrar legea spune că se suspendă autorizaţia de mediu. Ar trebui să emitem o autorizaţie de suspendare a depozitului Roşia. Se suspendă pe o perioadă de şase luni. Aici este o măsură de mutare, suspendarea dispare în momentul în care se realizează această mutare. Motivarea, care sigur trebuie să ajungă la instanţă, este destul de obiectivă. Terenurile pe care trebuie mutat au trebuit să fie achiziţionate, obţinerea unei autorizaţii. Sunt proceduri care nu sunt prevăzute în legislaţie, dar care au condus la anumite întârzieri. L-am, informat şi pe domnul prefect pentru că este vorba de o activitate importantă la nivelul judeţului care poate avea de suferit”, a declarat Nicolae Giorgi.

Prefectul: „Sunt convins că se va găsi o soluţie”

Prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, este convins că administraţia CEO va găsi o soluţie pentru a rezolva problema. „Am avut o discuţie cu domnul director de la Agenţia de Mediu. Mi-a prezentat situaţia şi istoricul acestei decizii pe care a luat-o. Este o autorizaţie de cinci ani şi trebuia luate nişte măsuri. Am discutat şi cu conducerea CEO şi sunt convins că se va găsi o soluţie pentru deblocarea situaţiei”, a spus prefectul.

loading...
Loading...

Citește și

Salarii primite la timp de către profesorii din Gorj!

Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, toți profesorii de la toate școlile din județ își vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.