Cea mai apropiată stațiune de Târgu Jiu, INTERZISĂ!

herculane-pentru-site

Din locul de relaxare al prinţilor şi al împăraţilor Europei, Băile Herculane au ajuns, astăzi, un sat mai mare. Fostele bazine cu apă termală sunt pline cu gunoi. Din sanatoriile care, cândva, erau pline de turişti, au mai rămas pereţii. Izvoare termale de care nimeni nu mai ştie continuă să curgă pe sub ruine şi moloz. Pentru prădarea patrimoniului Herculane, 21 de persoane sunt cercetate penal.

herculane

Staţiunea Băile Herculane s-a născut din întâmplare, în urmă cu 2000 de ani. O cohortă romană păştea caii pe Valea Cernei de astăzi, după o luptă cu dacii. Caii răniţi descoperă un izvor în care se scaldă. În câteva zile, rănile animalelor s-au vindecat. Romanii s-au îmbăiat şi ei, iar izvorul i-a scăpat de râie. Observă că izvoarele cu sulf şi sare lecuiesc oase, ochi, piele, stomac, organe interne, răni şi friguri. Aşa apare Ad Aquas Herculi Sacras, adică La apele sfinte ale lui Hercule, prima staţiune termală din Dacia. Astăzi, ar fi trebuit să fie inima staţiunii Băile Herculane şi să geamă de turişti. Sunt fostele Băi Imperiale Austriece, astăzi Băile Neptun, se află locul de suflet al Împăratului Franz Josef şi al împărătesei Sissi. Izvoare termale de care nu mai ştie nimeni continuă sa curgă pe sub ruine şi moloz, scriedigi24.ro.

loading...
Loading...

Citește și

Îți place MUZICA? Ansamblul Doina Gorjului are mai multe posturi VACANTE!

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, Gorj organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă …

3 comentarii

  1. Bună dimineața, Soare! Cun bine scria un cititor intr-o postare, Alinutzele lovesc din nou! Pai draga Scaunasu, toti, dar absolut toti colegii mei de generala stiau ca distantele se masoara in unitati multiplu sau submultiplu metrice! Si absolut, dar absolut toti stiau din geografia economica de clasa a VII-a ca cea mai apropiata statiune de TarguJiu este Statiunea Sacelu,aproximativ 30 de km, urmata de Statiunea Govora cu 92 km! Acum ca CEO a intarziat cu plata facturii pe luna aprilie si le-ai atras cu discretie atentia, ca bomba lor bacteriologica nu e statiune, ca Govora nu e pe drumul national DN 67 , sau ca Alinutzele nu ar fi absolvit gimnaziu…..habar nu am!Baile Herculane se afla pe locul trei din punct de vedere al distantei fata de urbea noastra sau 4 daca socotim si Bala stațiune! Draga Domino, te intelegem! Greu cu resursa umana! Bine ca a reusit si ea sa contribuie cu ” scrie digi24.ro” ! O platiti?

  2. Constatare:cum zice o reclamă binecunoscuta”probabil”,la fel si la Domino! Probabil singurul ziar la care postaci sunt mai proști decât redactorii! Cu două cuvinte însoțite de stropi de salivă vreți voi rating! Replică asta e deja clasică la rubrica unde prestează de obicei Scaunasu si unde se ceartă curvele si pestii” cine zice ala e”!Aici nu se potrivește,Elena a constatat doar cât de prosti si ignoranți sunteți!Voi ar trebui da va ” vindecați”, concediind analfabeții si pseudoziaristii! Scaunasu, iar ai greșit biroul? Tot tu sau ultima oră l-ați făcut senator PNL, pe unul de trecea pe strada! Articolul acela l-ați șters, cu asta ce faceți? Nu Herculane, cu siguranță, e cea mai apropiată stațiune! Ai reținut,Scaunasu? Sau nu te ajută să știi si nici nu te interesează😂😂😂😂😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *