Cehii și oligarhii ucraineni plus un român, în Topul energiei regionale!

oancea

Un român este al zecelea cel mai puternic antreprenor din energia regională. Topul este controlat de cehi şi oligarhi ucraineni, relatează ZF.ro, Pe locul 10 al topului celor mai mari antreprenori în energie din Europa Centrală este un român.
Este vorba despre Augustin Oancea, un om de afaceri din Câmpina, cu o prezenţă în media extrem de discretă. Publicația menționată mai arată că „de la un business de numai 17 mil. euro în 2007, Tinmar a ajuns anul trecut la 718 mil. euro la nivel de grup, comercializând energie pe 20 de pieţe. Kaufland, sud-africanii de la NEPI, Vodafone, ruşii de la Lukoil şi Electrica sunt cei mai mari clienţi ai companiei dezvoltate de omul de afaceri Augustin Oancea”.

N-a avut contracte directe

Dacă majoritatea businessurilor construite în acest domeniu au avut la bază o reţetă destul de simplă, achiziţia de energie hidro la preţuri mai mici decât cele din piaţă şi vânzarea acesteia la preţul corect, Oancea nu a avut niciodată un contract direct cu Hidroelectrica. Compania este activă şi în domeniul comerţului cu produse petroliere şi şi-a anunţat ca obiectiv pentru anul acesta intrarea pe segmentul furnizării de energie pentru consumatorii casnici.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *