sâmbătă , 21 aprilie 2018 - 18:35

VIDEO: Cel mai INFRICOȘĂTOR loc din Gorj: SATANA s-a arătat AICI! LOC INTERZIS!

cascada-moara-dracilor

În dosul Pleșei, culmea muntoasă care veghează asupra comunei Runcu din Gorj,  se află o cădere de apă care le dă fiori localnicilor. Oamenii spun că, de mii de ani, acolo se scaldă „rudele lui Satana” și că noaptea e bine să eviți zona. Legenda Cascadei „Toaia Dracilor” vine din urmă, transmisă din tată în fiu, până în zilele noastre.

Cascada „Toaia Dracilor” este situată în dosul Pleşei şi are atât o poveste înfricoşătoare, cât şi un peisaj extraordinar. Aspectul fermecător al apei de culoare albastru-verzui te vrăjeşte imediat. Cel mai interesant este punctul în care apa intră sub munte cu un zgomot asurzitor, ca un vuiet ce se aude în depărtare. „Se spune că oamenii care treceau prin zonă au observat la miezul nopţii o grămadă de draci care se scăldau şi apoi dansau la foc, pe marginea cascadei. De atunci i s-a spus  „Toaia Dracilor”  şi aşa i-a rămas numele până în ziua de azi. Deşi peisajul oferit de zona în care se află cascada este mirific, locul este greu accesibil si necesită pregătire fizică sau mijloace de transport off-road. Aceasta cascadă este prima dintr-un lanţ de şapte căderi de apă situate în spatele vârfului Pleşa, paralel cu creasta. Canionul  format de ape în timp este de o frumuseţe greu de egalat şi este dificil de traversat datorită diferenţelor de nivel din dreptul cascadelor ( între 5 şi 40 de metri ). Pentru cei pasionaţi şi antrenaţi această zonă poate constitui o provocare deosebită”, susțin reprezentanții Primăriei Runcu.

Zona este izolată și nu se poate urca fără un echipament special

Seful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, le recomandă turiștilor ce doresc să ajungă în acest loc să nu se aventureze pe munte fără un echipament adecvat. „«Toaia Dracilor» se află mai exact pe valea Șipotului care este un curs de apă între Valea Bâlta și Valea Sohodolului. Pe prima parte a văii Șipotului se află un pârâu pe care sunt șapte cascade, prima este cea mai înaltă are 20 de metri iar ultima este „Toaia Dracilor”, cu o formă mai ciudată. O parte a circuitului intră în munte iar apa se infiltrează prin calcar și iese în Izbucurile din Valea Sohodolului. Pentru cei care își doresc să ajungă în acest loc trebuie în primul rând să știe că se ajunge foarte greu. 1. este periculos, dacă plouă, nivelul apei crește foarte repede, 2. există pasaje prin care trecerea se face prin apă așa că este nevoie de un costum de neopren, și 3. sunt zone în care ai nevoie de un echipament special sau măcar o coardă, cască și ham. Cu echipament normal de turist nu este recomandat să urce acolo. Zona este extrem de izolată sunt multe animale sălbatice și vipere”, ne-a spus Sabin Cornoiu.

 

Mai există o cascadă în Gorj „preferată de necurați”
O altă cascadă „preferată de necurați” se află tot la noi, în Gorj. Denumită de săteni „Cascada dracilor”, aceasta se află în masivul Vâlcan, pe raza comunei Peștișani, mai sus de Barajul Vâja.

loading...
Loading...

Citește și

Summitul de Integritate pentru Prosperitate organizat la Târgu Jiu!

Transparency International Romania în parteneriat cu Griffiths School of Management, Rotary Club Targu Jiu si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *