Cele mai bine plătite JOBURI din țară sunt AICI!

Unde lucrează românii care încasează cel mai mare salariu net

Bucureștiul își păstrează primul loc în topul orașelor în care oamenii își găsesc cel mai repede de muncă și câștigă cel mai mult. Datele Comisiei Naționale de Prognoză arată că, în Capitală, câștigul mediu net din acest an va fi de 2.813 lei. Și în Ilfov se câștigă bine. Județul ocupă al doilea loc, cu 2.363 de lei salariu mediu net, iar topul este completat de Timiș (2.136 lei) și Argeș (2.050 lei). La polul opus se află Harghita (1.317 lei), Covasna (1.398 lei), Neamț (1.456 lei), Bistrița-Năsăud (1.472 lei) și Bihor (1.490 lei).

Capitala ocupă primul loc și la cât de ușor le este oamenilor să își găsească un loc de muncă, având cel mai mare procent de salariați din populația activă (78,3%). Și Brașovul are perspective bune de angajare; potrivit datelor furnizate de INS, 67% din populația activă lucrează. Următoarele locuri sunt ocupate de Sibiu și Ilfov (66%), apoi Timișul, unde salariații reprezintă 65% din populația activă.

Situația nu se arată la fel de bună în Teleorman (doar 32,6% din populația activă lucrează), Vaslui (34,6%), Giurgiu (35,4%), Vrancea (36,3%) și Botoșani (34,3%).

În ce domenii lucrează românii plătiți cel mai bine

Cel mai bine plătit român a încasat, anul trecut, 16,3 milioane de lei, adică aproximativ 3,6 milioane de euro, și lucrează în domeniul colectării deșeurilor nepericuloase, potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

La nivelul salariilor medii, domeniul IT rămâne cel mai bine plătit. Un angajat câștigă lunar, în medie, 5.150 lei, iar salariul i-a crescut în ultimul an cu 23%. Pe lista salariilor medii de peste 1.000 de euro pe lună sunt și angajații din industria tutunului, cei care lucrează în industria petrolieră, în asigurări, dar și în aviație.

Cel mai prost plătiți angajați activează în industria hotelieră, și încasează lunar 1.150 lei, în industria textilă și cea alimentară, unde salariile medii depășesc cu puțin minimul pe economie.

Sursa: http://www.libertatea.ro/stiri/magazin/harta-salariilor-din-romania-2016-unde-lucreaza-romanii-platiti-cel-mai-bine-1603514

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu violent într-o pădure! 175 de oameni intervin – pericol de EXPLOZIE!

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *