Cele mai bogate alimente în vitamina C


Vitamina C este una dintre cele mai importante vitamine pentru organism, pentru că este un aliat de bază al imunităţii. În plus, ajută la vindecarea rănilor, susţine sănătatea vaselor de sânge, a dinţilor şi oaselor. Şi pentru că fructele şi legumele sunt cele mai importante surse de vitamine, iată care sunt acestea!

  • Cătina conţine de zece ori mai multă vitamina C decât citricele. Numită şi „ginsengul românesc”, cătina poate înlocui deseori medicamentele, fiind un aliment bogat în vitamina C. Datorită conţinutului de vitamine A, B1, B2, C, E, K, protejează pielea de radiaţiile ultraviolete, o hrăneşte şi o revitalizează. Astfel, doar 100 de grame de suc de cătină conţine 266 mg vitamina C.
  • Coacăzele negre au o concentraţie de vitamina C de patru ori mai mare decât portocalele. Ele conţin aproximativ 160 – 400 mg la 100 g, iar cele albe şi roşii, 20 -60 mg. În plus, chiar şi după procesare, preparatele din coacăze conţin aproape toată cantitatea de vitamina C din fructele în stare proaspătă.
  • Pătrunjel proaspăt. Pe lângă conţinutul bogat de betacaroten, vitamine K, B12, calciu, fier şi fosfor, frunzele proaspete de pătrunjel conţin de patru ori mai multă vitamina C decât citricele.
  • Papaya. Acest fruct exotic conţine aproximativ 95,6 miligrame de vitamina C. Pe lângă aceasta, papaya mai conţine vitamina A, acid folic şi fibre.
  • Gutuile au un nivel ridicat de vitamina A şi C, precum şi concentraţii ceva mai mici de vitamina E. Conţinutul de vitamina C din gutui ajută în procesul de hidratare a tenului şi în buna funcţionare a ficatului.
  • Broccoli. 148 g de broccoli conţin 132 miligrame de vitamina C. Aşadar, un motiv în plus să consumi această delicioasă legumă.
    kiwi sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele. Având un conţinut ridicat de fibre, fructul ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.

sursa: click.ro

loading...
Loading...

Citește și

De ce este bine să mănânci roșii

În această perioadă roșiile nu lipsesc din alimentație. Pe lângă gustul minunat, aceste legume oferă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.