Centrala termică de 1,2 milioane lei va duce la scăderea facturilor!

centrala-cntv

Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu, alături de conducerea Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” au inaugurat joi noul sistem de încălzire al unității de învățământ. 

Investiția s-a ridicat la 1,2 milioane lei și a fost realizatã cu ajutorul Ministerului Educației și al Consiliului Local municipal. Lucrarea realizată la CNTV a fost cuprinsă în planul de reabilitări și modernizări efectuate la unitățile școlare de pe raza orașului, aceasta fiind cea mai importantă. „Programul de reparați la unitățile de învățământ din municipiu derulat pe perioada vacanței de vară a fost finalizat, în aceste zile se fac ultimele retușuri, curățenia în sălile de clasă și în celelalte spații. Lucrările executate au vizat întrunirea condițiilor igienico-sanitare, dar și modernizarea spațiilor interioare, baze sportive etc. (…) Una dintre cele mai importante lucrări executate în acest an, datorită volumului mare al lucrărilor, precum și condițiilor specifice de realizare ținând cont de importanța construcției, este vorba de reabilitarea sistemului de încălzire la Colegiul ‚Tudor Vladimirescu’ astfel că, începând cu noul an școlar, căldura va fi asigurată de centrala termică și instalațiile termice aferente care vor conduce, așa cum am spus, la îmbunătățirea microclimatului interior și reducerea cheltuielilor privind energia”, a spus Raul Chiriac.
Scăderea semnificativă a facturilor

Directorul CNTV, Dorin Tașcău, a declarat joi că investiția va duce la scăderea semnificativă a consumului de gaz în incinta instituției, precum și la creșterea confortului oferit elevilor și profesorilor. Din iarna aceasta, pe holurile unității de învățământ va fi cald, spune directorul Dorin Tașcău: „Dacă ne gândim că sunt 1.500 de elevi și 100 de profesori și vedeți ce spațiu mare pentru școală, răspunsul este că ne ajută foarte mult. Probabil că vom face economii importante la consumul de gaz și în al doilea rând va crește foarte tare confortul, avem căldură și pe holuri. E o mare realizare, lucrăm de mult timp să rezolvăm această problemă și mă bucur că am reușit să finalizăm această lucrare. Sunt mai multe lucrări care s-au fãcut, accesul dinspre Școala 8 spre cămin, modernizarea unui spațiu din cămin în care am mutat un întreg ciclu primar de la clasa 0 la clasa a IV-a, s-au fãcut investiții serioase anul acesta la colegiu cu fonduri europene și cu cofinanțarea de la Consiliul Local”.


loading...
Loading...

Citește și

Încă un PROIECT IMPORTANT bifat de soția unui târgujian! Ce sumă COLOSALĂ va câștiga din toamnă!

Soția unui cunoscut târgujian a mai bifat încă un proiect important în cariera sa. Pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.