CEO, chemat în INSTANȚĂ! Vezi ce i se cere!


Primarul comunei Cătunele a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia. Florinel Țuilă cere companiei să reconstruiască o școală afectată de activitatea minieră.

Școala Generală din Valea Mănăstirii se degradează pe zi ce trece. Unitatea de învățământ se afla în apropierea unei halde de steril din zona fostei cariere Valea Mănăstirii. Autoritățile locale au făcut reparații anuale, dar în zadar. Conform primarului Florinel Țuilă, clădirea are fisuri în fundație, recent s-a lăsat un colț, unde crăpătura este atât de mare încât lejer poate intra și o mână. “Școala e situată undeva în apropierea hălzii de steril, acolo în zonă a fost și un sediu secundar al companiei naționale, fosta microcarieră Valea Mănăstirii. Circuitul de benzi, de asemenea a fost pe lângă. An de an, s-au produs fisuri la fundație, la pereți și am reparat, dar s-a agravat situația. S-a lăsat un colț al clădirii, e o fisură atât de mare, încât intră mâna. Iar, în zonă, toate casele învecinate au avut procese în instanță tot pentru acest motiv și din expertiză a reieșit că e afectată zona. De altfel, se știe că e afectată zona, se vede că dealurile sunt luate și mutate în luncă. Nu s-a ținut cont că, normal, ar fi trebuit strămutată zona. Nu spun că e vinovată actuala conducere a CEO, e vinovată fosta exploatare minieră, cum se numea pe vremea comunismului, care nu a ținut cont de oameni, au ținut cont doar de interesele comuniste”, a declarat edilul.

Țuilă: Ar trebui făcută o școală nouă

Sătul să mai facă reparații la unitatea de învățământ, primarul comunei Cătunele a dat în judecată CE Oltenia pe data de cinci octombrie. Edilul speră ca judecătorii să oblige compania minieră să construiască o școală nouă la Valea Mănăstirii. „Ar trebui refăcută școala. A fost făcută așa cum au fost cerințele la vremea respectivă, în anul 60 și ceva. Dacă nu ar fi intervenit factorul acesta fizic, că e produs de ceva, de o exploatare minieră, clădirea rezita mult și bine. Terenul este bun, vrem să facem un studiu geologic să facem o altă școală acolo. Reparații putem face în fiecare an, și o reparație capitală, dar la fel va fi. Cred că ar trebui făcută o nouă școală, dar nu pot stabili eu, instanța va stabili”, a conchis primarul.

loading...
Loading...

Citește și

FOTO: Intervenție dramatică! Un MINER a murit după ce i-a căzut tavanul unui abataj în cap! A lăsat în urmă o fetiță!

Tavanul unui abataj de la Mina Lupeni, aflat la aproximativ trei kilometri în subteran, s-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.