CEO, contracte acordate preferenţial și la preţuri supra-evaluate!

cariera

Complexul Energetic Oltenia a început anul 2016 cu o pierdere de 900 de milioane de lei, iar, din calculele noastre, reiese faptul că, în ultimii trei ani, compania a sponsorizat cu suma de 12 milioane de euro activităţi sportive, deşi se afla într-o situaţie grea, a declarat, miercuri, la Realitatea TV, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, potrivit Agerpres.

‘Complexul Energetic Oltenia a început anul acesta cu 900 de milioane de lei pierdere şi sigur că se impunea o schimbare de management. Ce este important de spus este faptul că activitatea companiei s-a îmbunătăţit în această perioadă. Nu putem să recuperăm 900 de milioane de lei de azi pe mâine, dar este important că procesul de restructurare s-a demarat, şi care din păcate presupune şi disponibilizări, care sunt în curs la momentul de faţă într-o manieră rezonabilă (…) Gândiţi-vă că această companie oferea sponsorizări către activităţi sportive din Gorj, lucru care este absolut în regulă. Companiile trebuie să contribuie la această ţesătură socială locală, la dezvoltarea comunităţii, dar, pe de altă parte, cred că acest lucru este inadmisibil când compania are dificultăţi financiare. Din calculele noastre, compania a plătit circa 12 milioane de euro, în ultimii trei ani de zile, dacă nu mă înşel, către activităţi sportive. Personal, sunt adeptul participării acestor companii la proiecte sociale’, a spus Grigorescu.

Fonduri de la PNI

Potrivit ministrului Energiei, Complexul Energetic Oltenia a beneficiat, recent, de sume de bani alocate din Planul Naţional de Investiţii pentru modernizarea unor capacităţi de producţie. ‘Mă bucur că anul acesta am reuşit să dăm bani Complexului Energetic Oltenia din Planul Naţional de Investiţii pentru modernizarea unor capacităţi de producţie. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Planul Naţional de Investiţii este un instrument pe care era gata să-l pierdem şi să nu folosim aceşti bani din varii motive administrative (…) Complexul Energetic Oltenia s-a aflat în zona uneia dintre cele mai toxice controverse şi e suficient să ne uităm numai la numărul de instrumentări penale. Vorbim despre ineficienţă managerială, de influenţă a politicului dictând unele şi alte din nu ştiu ce birou. De aici curgem către contracte acordate preferenţial, contracte la preţuri supra-evaluate sau închiriere de echipamente care nu au randamentul potrivit’, a explicat Victor Grigorescu.
A tăiat banii pentru Pandurii

În luna februarie, Grigorescu a anunţat că, începând din acest an, Complexul Energetic Oltenia nu va mai sponsoriza clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu, din cauza pierderilor-record înregistrate anul trecut de producătorul de energie. ‘În urma rezultatelor financiare care prevăd o potenţială pierdere-record, consider de la sine înţeles că programele de sponsorizare ale Complexului Energetic Oltenia să se suspende. Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, un club profesionist de fotbal, nu face excepţie de la această regulă. Vom avea grijă ca la aprobarea bugetului companiei să nu avem surprize neplăcute în care să descoperim posibile sponsorizări ascunse la categoria ‘şi alte plăţi’, a scris ministrul pe contul de Facebook. Potrivit preşedintelui clubului Pandurii, Narcis Răducan, CE Oltenia sponsoriza echipa de fotbal cu două milioane de euro, anual.

Acțiuni la vânzare

Un Memorandum publicat, pe 4 octombrie 2016, de către Guvern arată că statul va vinde acţiuni la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti, Salrom şi Portul Constanţa, dar va păstra pachetul majoritar. Sumele obţinute din vânzarea acţiunilor vor rămâne la dispoziţia companiilor şi vor fi utilizate pentru finanţarea programelor de investiţii. Astfel, Ministerul Energiei va derula la Complexul Energetic Oltenia SA şi la Hidroelectrica oferta publică primară de majorare de capital de 15,29%, respectiv, 15%, pe piaţa de capital, în timp ce, la Rompetrol, se are în vedere vânzarea unui pachet de acţiuni de 26,6959% din acţiunile deţinute de stat, prin licitaţie publică cu strigare.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

Un afacerist din Bîlteni a încercat să concureze împotriva unor firme de casă! Un primar a zis NU!

Firma Eisen Land SRL Bîlteni, administrată de Gheorghe Pănescu, în colaborare cu o firmă spaniolă …

2 comentarii

  1. tehnocratii au venit la conducerea ceo in decembrie 2015, si in aceeasi luna au inventat cheltuieli cu provizioane de 100miliiane de euro, in asa fel incat sa para ca anul 2015, condus in mare parte de ciurel, a fost dezastruos. ciubotarica, in calitatea sa de director financiar a intocmit si semnat acte in care ceo era pe profit pana in noiembrie 2015, dupa care a fost numit manager general de grigorescu in decembrie 2015 si cu aceeasi manuta a semnat ca ceo e 200milioane pe pieredere: o magarie penala care a diminuat ilegal si artificial profitul unei companii de stat, prejudiciind bugetul de stat, actionarii, salariatii, imaginea companiei.. ignorata total de DNA, parchete, ANAF etc. In primul trimestru 2016 cheltuielile cu provizioane imaginare inventate in anul precedent au devenit profit pe 2016, si asa tehnocratii au reusit la ceo ce nici o companie din lume n-a mai reusit vreodata.. 200milioane cifra de afaceri 130 milioane profit.. IN 3 LUNI! dati dracu tehnocratii asta.. cred ca si pablo escobar ar fi invidios pe maestrul ciubotarica?

    • bai angajat (al psd pentru a scrie baliverne nefondate): 31.12.2012 = 118.328.802 lei profit si 18.770 angajati, 31.12.2013 = 4.591.999 lei profit si 18.620 angajati, 31.12.2014 = -693.635.725 profit (adica pierdere, dauna, furt, jaf, talharie) si 18.438 angajati, 31.12.2015 = -960.856.433 lei profit si 16.349 angajati. pana acum s-au recuperat circa 60 de milioane de lei din daunele produse de ciurel si gasca psd. pana acum ionel ilie (psd) a mai trimis acasa cateva mii de angajati. datele financiare sunt preluate de pe http://www.mfinante.gov.ro/agenticod.html?pagina=domenii , iar la cod unic de identificare scrii 30267310. in alta ordine de idei, pentru 150-200 lei, o tanara angajata la un supermarket din Rovinari, inaugurat de curand, a vandut marfa fara sa o inregistreze in casa de marcat. astazi este in puscarie pentru cativa ani pentru fapta sa. psd-ul tau este liber pentru jaful de -965.448.432 lei sub conducerea ex-vicepresedintelui psd GORJ, care a demisionat cu cateva zile inaintea „organizarii” concursului pentru ocuparea functiei de manager privat al CEO. despre ce vorbim? poti proba calomniile (CALOMNÍE, calomnii, s. f. Afirmație mincinoasă și tendențioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea sau reputația cuiva; defăimare, clevetire. – Din fr. calomnie, lat. calumnia). aduse? stii ca in instanta fapta ta se numeste sperjur si se pedepseste cu inchisoarea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *