CEO, DINAMITAT! CONCEDIERI şi TĂIERI salariale! Se strâng SEMNĂTURI de ASTĂZI!

cariera-rosia

Administraţia CE Oltenia a trimis bugetul companiei spre rectificare, însă acesta s-a întors aşa cum a plecat. Asta înseamnă că angajaţii CEO vor suporta tăieri salariale în următoarele luni.

Cei mai afectaţi vor fi angajaţii carierelor care provin din fostele complexuri energetice, având venituri mai mari decât cei care provin din fosta SNLO. La venirea supraveghetorilor în Mătăsari,vineri, 4 noiembrie, liderii de sindicat care sunt reprezentanţii salariaţilor în comisia mixtă formată la nivelul companiei, au aflat că bugetul trimis cu o rectificare pozitivă, a fost retrimis înapoi fără nicio specificaţie: „Nu ştim ce are de gând ministrul Energiei”, spun şefii organizaţiilor sindicale.

Compania statului, subminată

Iată ce a dezvăluit prim-vicepreşedintele FNSE „Univers”, preşedinte al sindicatului Sme Jilţ Turceni, Adrian Marciuc: „Principala discuţie cu membrii Consiliului de Supraveghere a fost cea legată de rectificarea bugetului. Nu au vrut să spună de ce acesta a fost trimis înapoi. Ei merg înainte cu planul de disponibilizare. Este vorba despre 2.000 de concedieri, începând din primăvară. Noi le-am spus că nu avem oameni, materiale, echipamente de protecţie, iar condiţia socială a angajaţilor din cariere este una precară, nefiind nici maşini de transport. Cu o zi înainte, directorii din CEO le-au spus supraveghetorilor adevărul din cariere, situaţii fiind una foarte gravă. Eu o să am o discuţie cu toţi membrii noştri de sindicat… Noi am cerut creşteri salariale şi, în schimb, vom avea un handicap încă din prima lună a anului viitor, din cauza bugetului nerectificat: se va lua de la unii ca să se dea la alţii. Am înţeles că ar fi vorba de un deficit de 10 milioane de lei, fiindcă nu s-au făcut cele 2.000 de concedieri. Fondul de salarii va fi diminuat. O să încerce atacarea zonei Jilţ, la noi, pentru că veniturile sunt mai mari, fiindcă provenim din fostul complex energetic Turceni”, a spus acesta.

Se pregătesc de luptă

Adrian Marciuc: „De mâine (astăzi, n.red.) vom începe să facem tabelele cu semnăturile membrilor de sindicat pentru orice formă de luptă sindicală, inclusiv grevă generală. Tabelele trebuie pregătite de acum, iar pasul următor este ca din ianuarie să fim pregătiţi pentru toate formele de protest. Recomand tuturor organizaţiilor sindicale din CE Oltenia, să facă la fel”.
Preşedintele SME Oltenia, vicepreşedinte FNSE „Univers”, Gabriel Căldăruşe: „Vom face orice acţiune sindicală pentru rectificarea bugetului companiei. De asemenea, vom recurge la orice formă de luptă sindicală, opunându-ne concedierilor”.

loading…loading...
Loading...

Citește și

Excavatoarele carierelor miniere din CEO, DEBLOCATE! Modificările la Codul Silvic au primit votul deputaţilor

Terenurile pot fi scoase din fondul forestier pentru lucrări miniere de interes naţional, conform propunerii …

Un comentariu

  1. Asumati-va baa o greva spontana generala si puneti o termocentrala pe zero sa vedeti ce mai sar in sus…..mai lasati dracu taraboiul prin presa…v-ati invatat sa anuntati apocalipse apoi va faceti ca luptati si reduceti din dezastrul.dar cand se trage linie tot cu minus e.dar voi va vedeti invingatori…..o strategie pusa la punct de administratie si aplicata de sindicate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *