CEO, IMPLICAT într-un proiect UNIC în România!


Conducerea CE Oltenia a participat în data de 04.05.2017, alături de reprezentanți ai Ministerului Energiei și autorităților din județ (Cameră de Comerț și Industrie Gorj, Prefectură Gorj, Consiliul Județean Gorj), la o masă rotundă organizată în colaborare cu autorități ale județului Timiș.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, au fost prezenți peste 90 de membri ai unor societăți multinaționale și peste 20 de firme de recrutare personal. Evenimentul a avut că scop identificarea de soluții pentru forță de muncă calificată disponibilă din județul Gorj, precum și diminuarea deficitului de forță de muncă din județul Timiș, județ cu peste 200.000 de firme și o rată a șomajului sub 1%.

Condiţii de viaţă decente

CEO: Raportat la noile tendințe ale politicii și tehnicii mondiale în ceea ce privește resursele de energie electrică, în urmă programelor de restructurare derulate la nivelul CE Oltenia, persoane calificate în meserii precum electrician, sudor, mașinist, excavatorist, vulcanizator, dar și cele cu studii superioare în domeniul tehnic și economic pot opta pentru alte domenii de activitate.
Conducerea companiei dorește condiții de viață decente inclusiv pentru lucrătorii afectați de măsurile de reducere a sectorului minerit-energie și se implică în acțiuni ce pot rezolvă lipsă locurilor de muncă din propria zonă de activitate, identificând posibile colaborări cu alți angajatori pentru că populația aptă de muncă să acopere necesarul locurilor de muncă al acestora.

Interes pentru forţa de muncă

Unele dintre companiile prezente la eveniment și-au manifestat interesul de a deschide activități inclusiv în zonă Gorj. În acest sens, conducerea CE Oltenia a solicitat să fie luate în considerare zonele Motru, Rovinari, Turceni, Târgu Jiu.
Spre exemplu, în următoarea etapă a derulării acestui proiect, vor fi continuate discuțiile cu companii care construiesc autostrăzi, precum și cu o firmă de confecții metalice care dorește să mute o parte a activității sale în zonă Motru. Există, de asemenea, companii care oferă oportunități pentru femei în domeniul industriei ușoare (industria alimentară, confecții, activități comerciale).

Disponibilitate

Pentru acoperirea deficitului de forță de muncă în afară județului Gorj, toate companiile și-au exprimat disponibilitatea de a asigură decontarea costurilor de transport /cazare, existând și posibilitatea implicării statului în asigurarea condițiilor sociale necesare. Acest gen de acțiuni vin în sprijinul comunităților influențate de actualele reglementări globale care privesc industria cărbunelui.
CEO: Transmitem, în acest context, un apel pentru implicare, colaborare, asumare, tuturor celor care pot contribui la reconvertirea forței de muncă din zonă Olteniei. Nu în ultimul rând, este de menționat că, impresionați de ideea acestui proiect, reprezentanții Camerei de Comet și Industrie Româno-Germane și Româno-Italiene l-au considerat unic în România și și-au manifestat dorință de a-l disemina la nivel național, implicând și alte județe cu diferențe majore între rațele de șomaj înregistrate.

loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *