CEO, între 2000 de concedieri și INSOLVENȚĂ! Consiliul de Supraveghere NU a aprobat planul de concediere a pensionabililor CEO. Se cer mai MULTE DISPONIBILIZĂRI

cariera-excavator-carbune

O delegație a FNSE „Univers” a mers ieri la comisia de industrii din Parlament pentru a face lobby pentru adoptarea modificărilor la legea energie, favorabile Complexului Energetic Oltenia. În paralel, însă, se lucrează în laboratorul tehnocrat la insolvența CEO.

[ada2]În viziunea guvernanților tehnocrați, CE Oltenia are de ales între darea afară a cel puțin 1.500 de salariați sau intrarea în insolvență. Situația financiară a companiei nu este deloc bună, actuala conducere a CEO fiind sub presiune.

Amenințări cu insolvența

Consiliul de Supraveghere întrunit marți nu a avizat planul de disponibilizare și nici actul adițional încheiat de administrația CEO cu sindicatele care prevede doar concedierea pensionabililor. Problema este destul de gravă, în sensul că administrația companiei, după cum spun surse bine documentate, este nevoită să facă disponibilizări masive în ciuda programului de concedieri convenit cu sindicatele. În caz contrar, există amenințarea cu intrarea în insolvență a producătorului de energie din Gorj.

Ce presupune insolvența – RISC MAJOR pentru salariați

Avocatul Alina Toma (de la societatea de avocatura Ionescu Sava a explicat pentru AvocatNet.ro ca salariații au dreptul de a solicita deschiderea procedurii de insolventa împotriva angajatorului numai în situația în care valoarea creanței pe care ei o invocă este de minim 6 salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat.
Atunci când se confruntă cu dificultăți financiare și se demarează procedura de insolvență, multe companii sunt tentate să-și concedieze angajații în speranța ca, în acest mod, vor economisi repede bani și vor pune din nou firma pe picioare. Totuși, această soluție poate avea tocmai efectul opus și poate pune în pericol revenirea companiei. “Reprezentanții companiilor care intră în procedura insolvenței renunță din inerție la angajați, apreciind ca acest demers este primul pas în scopul redresării activității, în realitate această strategie periclitând în mod considerabil șansele de reușită ale unui eventual plan de reorganizare”, a declarat, la solicitarea AvocatNet.ro, Andrei Dumitru, partener in cadrul societății de avocatură Dănilă, Petre și Asociații (DPA). Un angajator trebuie să analizeze foarte bine strategia pe care o va aborda atunci când se vizează redresarea societătii, iar concedierile se fac în măsura în care există motive întemeiate legate de rentabilitate, este de părere partenerul DPA, Andrei Dumitru .El estimează că maxim 3% dintre societățile aflate în procedura insolvenței propun un plan de reorganizare eficient, ceea ce înseamnă că există un risc major de concediere al angajaților. Din punct de vedere legal, nu există interdicții cu privire la efectuarea de concedieri. Mai mult, chiar, Legea Insolventei dă dreptul administratorului judiciar să concedieze mai rapid angajații, fără a se ține cont de prevederile Codului Muncii referitor la concedierile colective.

loading...
Loading...

Citește și

Între ce LIMITE vor avea CREŞTERI SALARIALE angajaţii CEO!

Administraţia şi sindicatele din CE Oltenia au decis ieri să stabilească nişte limite de acordare …

Un comentariu

  1. Urgent! Castiguri chiar din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta, pentru colaborare, persoane foarte serioase si interesate sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) imediat, din prima luna, cu o activitate usoara, in timpul liber sau full-time, la alegere. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: adrians.proiect@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *