CEO, MILIONAR în datorii: Sunt obligații RECIPROCE!

ceo

Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare datornic la Transelectrica pentru serviciul de transport al energiei, cu o restanță de 6,4 milioane de lei, în timp ce RCS & RDS are datorii de 3,8 milioane de lei, potrivit unui document al transportatorului de electricitate.
Restanțele CE Oltenia și RCS & RDS sunt recente, întrucât cele două companii nu figurau cu datorii în documentele publicate de Transelectrica în luna iulie. În total, Transelectrica are de recuperat creanțe în valoare de 67,2 milioane de lei pentru serviciul de transport al energiei, din care 50,1 milioane de lei creanțe propriu-zise și 17,1 milioane de lei penalități. În luna iulie, companiile datorau în total 54,9 milioane de lei pentru transportul electricității.

6,4 milioane de lei datorie

Creanțele pe care Transelectrica vrea să le recupereze pe cale comercială se ridică la 17,4 milioane de lei. CE Oltenia este pe primul loc în acest clasament, cu 6,4 milioane de lei, urmat de Transenergo Com, cu 5,3 milioane de lei, și de RCS & RDS, cu 3,8 milioane de lei.

Își recuperează creanțele pe cale juridică

Totodată, 15,6 milioane de lei reprezintă datoriile acumulate de companii energetice intrate în procedura de insolvență. Transelectrica notează că va recupera aceste creanțe pe cale juridică. Datoria cea mai mare o are traderul de energie Petprod, respectiv 5,6 milioane de lei. Urmează Also Energ, cu 5,05 milioane de lei și CET Govora, cu 1,8 milioane de lei. Clienții aflați în procedură de faliment au acumulat datorii de 15,4 milioane de lei către Transelectrica în contul tarifelor de transport al energiei. Cea mai mare sumă o datorează Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (5,9 milioane de lei), Romenergy Industry (3 milioane de lei) și Total Electric Oltenia (3,1 milioane de lei).
Penalizări

În plus, Transelectrica deține creanțe totale de 17,1 milioane de lei aferente facturilor de penalizare pentru serviciul de transport. Cel mai mare datornic de pe această listă este producătorul de oțel ArcelorMittal Galați, cu o restanță de 3,9 milioane de lei. Șeful CE Oltenia, Ionel Ilie a anunțat recent că până la sfârșitul lunii octombrie, compania nu va mai avea datorii la stat sau furnizori.

Prin compensare

Conform evidenţelor contabile ale CE Oltenia, datoria restantă a companiei către Transelectrica se ridică la suma de 1,263 milioane lei, arată compania într-un comunicat de presă dat ieri publicității. Valoarea este confirmată prin adresa primită de la Transelectrica şi înregistrată cu numărul 2302/15.09.2016: „în evidenţele contabile la dată de 15.09.2016, CE Oltenia figurează cu facturi neachitate în cuantum de 1.263.132.72 lei”, reprezentând servicii de transport energie electrică. Aşa cum s-a procedat în mod curent până în prezent, stingerea obligaţiilor se va realiza prin compensare; în acest caz, la dată de 22.09.2016. În acelaşi timp, CE Oltenia mai are de încasat de la Transelectrica, până la sfârşitul acestei luni, suma de 2,262 mil lei, reprezentând contravaloarea energiei electrice vândute pe piaţa de echilibrare.
loading...
Loading...

Citește și

Fostul inspector șef al IPJ, Caragea, către ex-procurorul Sichitiu: „Bețivanule, iar mâncași via cu arac cu tot”

Scandal cu jigniri, pe facebook, între fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.