Cer ministrului Grigorescu măsuri URGENŢĂ! CE Oltenia pierde sute de MILIOANE de EURO

Ministerul Energiei

în atenţia Domnului Ministru Victor Vlad GRIGORESCU

Domnule Ministru,

Conform directivelor europene, statele care au PIB-ul sub 60% din media europeană primesc ajutor de stat în ceea ce priveşte plata certificatelor de C02, dacă aceşti bani sunt cheltuiţi pentru a reduce emisiile de C02. în acest sens s-au elaborat proceduri prin care să se facă dovada, prin auditori tehnici şi economici externi, că aceste lucrări s-au făcut, precum şi valoarea lor. Aceste rapoarte trebuiesc depuse la minister şi de la minister se returnează 40% din contravaloarea certificatelor

In 2011 Guvernul Boc a decis ca în loc de 40% să se returneze doar 25 %, ca să beneficieze mai multe entităţi economice. Legal, doar două companii s-au calificat pentru aceşti bani, depunând documentaţia şi plătind certificatele la timp:

OMV – pentru grupul de la Brazi;

C.E. Oltenia – pentru Grupul 4 Rovinari şi Grupul 7 Işalniţa.

Ministerul a inventat o schema de rambursare pe mai mulţi ani, la o serie de companii. Directiva spune clar „primul venit, primul servit”, pentru a se evita diluarea fondurilor si corupţia asupra banilor. Astfel, în locul celor doua companii, urmează să primească bani, deşi nu îndeplinesc condiţiile, următorii: CET Arad, ELCEN, precum şi o mulţime de privaţi „prietenoşi”, gen Dalkia.

In Polonia, Cehia, Ungaria, această schemă funcţionează perfect de trei ani.

  1. Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a calificat cu proiecte de 100 mii. euro, din care 24 de mii. euro sunt scadenţi, dar ministerul pur şi simplu refuză să plătească.

Neaprobarea reparaţiei capitale la grupul 5 Rovinari, obiectiv de investiţii aprobat în P.N.I., face ca C.E. Oltenia să piardă sume importante.

Va rugăm respectuos, în regim de urgenţă, să luaţi măsurile legale ce se impun în legătură cu deblocarea acestor sume, pentru a evita o situaţie ce ar putea degenera în ample mişcări sociale de protest, mişcări ce nu ar favoriza nici societatea şi nici acţionarii acestei companii.

Cu consideraţie!

Prim-vicepreşedinte, Adrian MARCIUC

loading...
Loading...

Citește și

Preot MORT de BEAT cărat lângă sicriu la slujba de înmormântare! Foto!

Un preot beat  a ajuns celebru pe Internet! Asta pentru că imaginile cu el întins …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *