Cer prime pentru PREZENȚĂ!

bani-cmk

• Firmele de recrutare solicită bonusuri pentru salariații cu minimum pe economie!

Un angajat din Bucureşti a câştigat, în medie, circa 2.700 de lei net pe lună în 2015, cu 45% peste salariul mediu net înregistrat la nivel naţional anul trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Gorjul se situează undeva la mijloc între cel mai mic și cel mai mare salariu mediu net, acesta fiind de aproximativ 1.702 lei.
În schimb, un angajat din Neamţ a câştigat anul trecut, în medie, 1.360 de lei net pe lună, adică jumătate din salariul mediu al unui angajat din Bucureşti, aceasta fiind judeţul în care angajaţii au avut cele mai mici salarii medii din economie în 2015, relatează ZF.ro. De asemenea, Gorjul se situează în această analiză, peste județe ca Dolj – 1.672 lei, sau Olt -1.624 lei. Vâlcea stă mai prost, salariul mediu net aici fiind de circa 1.431 lei. În Mehedinți, 1.541 lei. În statistici, Gorjul e pe primul loc în Oltenia la câștigul salarial mediu net, date fiind și remunerațiile din minerit și energie, sau ale profesorilor universitari de la Târgu Jiu.

„Să crească veniturile oamenilor cumva”

Potrivit publicației menționate, exceptând Bucureştiul, statisticile arată că trei judeţe din România au înregistrat salarii nete mai mari de 2.000 de lei pe lună anul trecut: Ilfov (2.267 lei net/ lună), Timiş (2.060 lei net/lună) şi Cluj (2.025 lei net/lună).„Sunt surprins de faptul că nivelul salariului mediu din Timiş este peste cel din Cluj, pentru că în Cluj s-a dezvoltat foarte mult zona de IT, unde salariile sunt mai mari. Nu mai găsim candidaţi pe salariul minim pe economie (de 925 de lei net pe lună – n.red.), aproape că nu mai livrăm pentru clienţii care solicită asta. Chiar şi pe proiecte de relocare le recomandăm clien¬ţilor care au salarii mai mici să dea prime pen¬tru prezenţă, ca să crească veniturile oamenilor cumva”, a explicat Felix Toma, country manager al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group România.

Își aleg joburi bine plătite

El a adăugat că, în cazul în care firma pe care o conduce are 6 sau 7 clienţi care fac relocare pe salarii brute cuprinse între 1.400 şi 1.800 de lei pe lună, candidaţii vor merge acolo unde salariile sunt mai mari dacă au competenţele necesare, de aceea ofertele salariale trebuie ajustate în permanenţă de către angajatori.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

Vezi ce evenimente au loc la Padeș și la Tismana!

În zilele de 30 şi 31 mai 2018, începând cu ora 16: 00, Agenţia pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *