Chef de limonadă…

Mihaela-FLOROIU-2Căldura mă omoară. Am impresia că mă strânge cineva de gât mai mereu. Cred că-s bolnavă! Am impresia asta, nu știu, că nu m-am verificat. Mai am vreme, îmi zic mereu. Ca mai toată lumea visez la vacanță, concediu, piscină și la o limonadă rece, la relaxare, la timp liber, fără stres. Visezi cam mult, îmi veți zice! Cam da! Așa e. Măcar cu mintea să plec departe, în locuri frumoase, răcoroase, unde nu mă ucide canicula sau inundațiile care au făcut prăpăd prin unele zone. Ni se întâmplă tuturor să ne pierdem cheful de muncă. Îl regăsim prin vreun cotlon al firii, că nu avem încotro. Trebuie să muncim, e în mersul firesc al lucrurilor și fără un serviciu și un venit lunar pe care să ne bazăm, o vom lua razna catregoric. M-am enervat deunăzi (ieri, că dumneavoastră cițiți azi) când mi-am dat seama că mi-ar plăcea să îmi cumpăr câte ceva-scumpicel, ce-i drept-și am realizat că nu îmi ajung banii (sau că așa aș merge la o plimbare prin țară, că tot avem o minivacanță de Rusalii). Deh! Mă întreb de multe ori cum ar fi dacă aș avea mulți bani sau măcar îndeajuns ca să nu îmi fac griji ce și cum mai este de plătit, ce facturi vin sau de care am uitat. Și iar îmi vine cheful de limonadă și de vacanță… Să las visele, zic! Să trec și la lucruri mai serioase.
În paranteză fie spus, m-am mai plâns și în trecut că nu îmi vine ușor să scriu editorial când îmi lipsește inspirația. Din păcate, la momentul la care scriu acest editorial cu asta mă confrunt. Sper în iertarea domniilor voastre!
De săptămâna viitoare, noii primari își intră în pâine și bine ar fi să se țină de ceea ce au promis. Cu siguranță sunt și printre cei noi oameni de cuvânt care nu vor uita de cei care i-au ales. Printre cei vechi sunt câțiva-din păcate mai mulți decât ar trebui-care nu au făcut mai nimic pentru comunitatea din care fac parte. Aici se pune întrebarea de ce și cum au mai fost aleși. Nu intru în analize politice, pentru că nu mă prea pricep. Am fost la vot și am sperat în schimbare, în dorința celor tineri de a trăi mai bine, de a avea în fruntea administrației pe cei care nu au mai fost. Nu toți cei care au viitorul în față au ieșit la vot, au preferat să stea acasă, în spatele monitoarelor, pe facebook și alte siteuri. Păcat. Ne plângem, din păcate doar asta facem și nu luăm atitudine. Viitorul este pentru toți. Vom vedea cum va fi pentru fiecare în parte. Să fim sănătoși!

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.