CINCI MORŢI, după înţepăturile ţânţarilor! Persoanele decedate sunt din judeţe diferite

Virusul West Nile, un virus specific regiunilor tropicale, transmis la om prin intermediul înţepăturii de ţânţari, a provocat cinci decese în România, în această vară, potrivitJurnalul.ro.

Conform celei mai recente informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), în perioada 1 mai – 9 septembrie, 58 de persoane au fost diagnosticate cu infecţie cu virus West Nile, iar cinci dintre acestea au murit.

Dintre persoanele decedate în cele patru luni, două au fost din Ialomiţa şi câte una din Iaşi, Mureş şi Bucureşti.

Virusul este foarte periculos, deoarece poate pătrunde în sistemul nervos central, provocând meningită sau meningo-encefalită.

Primul caz de deces din 2016 în urma infectării cu West Nile a fost anunţat de Ministerul Sănătăţii la începutul lunii august: o femeie de 79 de ani, diagnosticată cu meningoencefalită, după ce a fost infectată cu West Nile.

Potrivit specialiştilor de la Institutul Cantacuzino, ţânţarul-tigru s-a răspândit de-a lungul marilor axe rutiere, fiind transportat pasiv în autovehicule, în anvelopele uzate sau plante ornamentale, şi poate fi recunoscut ușor, fiind negru cu dungulițe albe pe corp și membre, iar înţepăturile sunt foarte pruriginoase, producând un disconfort extrem.

sursa Antena 3

loading...
Loading...

Citește și

I s-a făcut rău în bazin! La câteva minute, a murit! Bărbatul a fost scos inconştient din apă!

Un bărbat în vârstă de 63 de ani,din județul Alba, a murit după ce i …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *