Cine câştigă alegerile în Moldova!

Conform primelor rezultate parţiale date publicităţii de către Comisia Electorală Centrală, după numărarea a 217,428 de voturi,adică puțin peste 30% din voturi, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, conduce în cursa electorală pentru preşedinţie cu 55,01% din voturi, urmat de candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, cu 30,69 % din voturi.

Informațiile au fost prezentate de Mihai Gâdea, duminică, la ”Ediție Specială”.

Preşedintele CEC, Alina Russu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că după numărarea a 30,66% dintre voturi, Igor Dodon a fost votat de 55,47% dintre alegători, devansând-o net pe candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, care a fost susţinută de 30,29% din electorat.

Datele centralizate de CEC arată că Mihai Ghimpu a primit voturile a 2,44% din electoral, Iurie Leancă a 3,68%, Dumitru Ciubaşenco a 5,63%, Silvia Radu a 0,38%, Maia Laguta a 0,84%, Ana Guţu a 0,18%, iar Valeriu Ghileţchi a 1,15%.

„Eu niciodată nu am fost, nu sunt și nu voi fi antiromân. Dar voi fi tot timpul antiunionist. Orice mișcări unioniste în Republica Moldova, în opinia mea, sunt în afara legii”, spunea candidatul socialiștilor, la ieșirea de la urne.

„Astăzi am votat împotriva celor care au fost la guvernare pe parcursul ultimilor șapte ani. Am votat împotriva oligarhiei, împotriva celor care au distrus sistemul bancar, au distrus țara și și-au bătut joc de oameni (…) Am votat pentru o Moldovă prosperă, pentru o Moldovă unde copiii noștri să aibă un viitor frumos, pentru o Moldovă unde părinții noștri, pensionarii, să simtă că statul are nevoie de ei”, a spus politicianul, care și-a declarat convingerea că nu va mai exista un al doilea tur de scrutin.

Scrutinul prezidenţial din 30 octombrie din Republica Moldova a fost validat, după ce peste 48% dintre alegătorii înscrişi în listele electorale s-au prezentat la urne, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu.

Potrivit acesteia, la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova s-au prezentat 1.433.000 alegători, ceea ce reprezintă 48,97% din numărul celor înscrişi în listele electorale.

„CEC declară acest scrutin valabil, în condiţiile în care, aşa cum prevede articolul 14 din Codul Electoral, în cazul în care o treime din alegători s-au prezentat la urnele de vot scrutinul este declarat valabil”, a afirmat Russu.

loading...
Loading...

Citește și

Galerie FOTO! Unde se află autorităţile din Gorj, astăzi!

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj participă, alături de Instituția Prefectului, ISU și IJJ, Consiliul Județean …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *