Cine CONTROLEAZĂ alegerile în România!

Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza zilei, cine se află în umbra Anei Maria Pătru, fost președinte al Autorităţii Electorale Permanente, precum și cum a ajuns aceasta într-o funcție extrem de importantă în statul român.

Șefa AEP s-a ales cu cătușe după ce DNA a aflat că a încredințat pe șpagă achiziția unor softuri pentru instituție.

Din presa locală aflăm că Ana Maria Pătru este fiica unei cunoscute afaceriste din Vâlcea, Maria Bercea, fostă directoare RAAPPS Olăneşti, care a avut în grijă vila de la Olănești, în perioada mandatelor lui Traian Băsescu la Cotroceni.

Aceasta a fost cea care a confirmat în presă prietenia dintre Ana Maria și ministrul Turismului de la acea vreme, Elena Udrea.De asemenea, ea confirmă și apropierea de Elena Băsescu, alături de care a sărbătorit succesul din 2009, după alegerile europarlamentare.

Conform DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreşedinte al AEP, a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti.

Anchetatorii spun că, în schimbul primirii acestui bun, Pătru a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de respectiva societate cu AEP, precum şi că va susţine firma să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.

Pe 16 noiembrie, Ana Maria Pătru, fost preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi a două infracţiuni de spălare de bani.

loading...
Loading...

Citește și

Galerie foto: Acţiuni ale IPJ de promovare a Gorjului turistic!

Un comentariu

  1. Eram sigur , ca de obicei Basescu e de vina . Si Udrea e ,,,,divina .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *