Cine PARAZITEAZĂ companiile din Energie!

gabriel-dumitrascu

Unul dintre foştii membrii ai Consiliului de Supraveghere din CEO, Gabriel Dumitraşcu, a vorbit despre problema principală din energie. Gabriel Dumitraşcu a fost preşedintele CS o bună perioadă de timp, demisionând la începutul anului trecut.
Iată ce a declarat acesta la o conferinţă de profil: „Ministerul Energiei nu a mai avut leadership, de la plecarea domnului Răzvan Nicolescu, având aşa zişi manageri politici care dacă erau buni manageri îşi demonstrau capacităţile într-o companie sau instituţie, şi ar fi avut performanţă, a declarat Gabriel Dumitraşcu, expert în domeniul energiei, în cadrul celei de-a patra ediţii a conferinţei „ENERGIA ÎN PRIZĂ”.

Degradare

Gabriel Dumitraşcu: „Asistăm de un an şi jumătate la o degradare, care pleacă din vârful Ministerul Energiei. Nu politicul este cel care parazitează companiile, ci domnii care temporar au pâinea şi cuţitul în mână. Este uşor să trimiţi un prieten sau doi pe la Consilii de Administraţii şi să primească nişte sume fără să apere interesele companiilor. Societăţi care se însănătoşiseră, de exemplu Electrica, au luat-o iarăşi în jos”.

Strategia energetică nu mai funcţionează

Dumitraşcu a adăugat că, în urmă cu 40 de ani, tot sectorul energetic era extrem de predictiv, motiv pentru care au apărut diverse modele reducţioniste care au funcţionat ani de zile, dar, de 10 ani, aceste modele, gen Strategia Energetică, nu mai funcţionează, deoarece nivelul de intensitate al interconexiunilor a crescut într-un ritm accelerat, iar orice model aplicat nu a putut ţine sub control această rată de evoluţie.
„În momentul de faţă, cred că suntem în faţa unei greşeli similare, încercând să aplicăm un model reducţionist la o situaţie complexă şi scăpam din vedere un capitol esenţial. Imediat după modelarea care este în curs de desfăşurare şi ale cărei rezultate vor apărea în următoarele zile trebuie să avem o abordare din punct de vedere a rezilienţei. Aceste tratamente de rezilienţă vor fi cheia unei supravieţuiri energetice în viitor”.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *