duminică , 22 octombrie 2017 - 22:21

Cine PLĂTEŞTE stocurile de cărbune ale CE Oltenia!

depozit-carbune-rovinar

Preşedinţii sindicatelor din CE Oltenia au fost ieri la discuţii cu preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ. În mod special, aceştia au fost interesaţi să afle dacă o situaţie care aduce pagube CEO poate fi înlăturată.

Este vorba despre o hotărâre a Guvernului adoptată săptămâna trecută prin care, obligatoriu, trebuie realizate stocurile de iarnă. Astfel, fiecare companie din energie trebuie să-şi stocheze „marfa” şi s-o pună la dispoziţia statului, pentru a fi folosită la nevoie. Şi Complexul Energetic Oltenia trebuie să realizeze un astfel de stoc. Numai că lignitul riscă să se deterioreze în cazul în care zace nefolosit. Astfel, liderii de sindicat au cerut ANRE să hotărască în final cine plăteşte paguba în astfel de caz. „Dacă nu se consumă, cărbunele se deteriorează iar cineva trebuie să plătească: Ori guvernul, ori consumatorul. ANRE ne va trimite în scris un răspuns cu privire la acest lucru. Am mai cerut reducerea taxei de injecţie care, acum un an, a fost 12 lei, la 0,7 lei pentru toată lumea”, a declarat preşedintele SME Jilţ Turceni, Adrian Marciuc.

loading…


loading...
Loading...

Citește și

Comisie Mixtă la CEO, pe tema măririlor salariale aplicate din decembrie! Sindicaliștii amenință cu greva foamei

La Complexul Energetic Oltenia-Direcția Minieră, luni, la ora 15.00, se va întruni Comisia Mixtă Administrație-Sindicate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.