Cine prinde loc ELIGIBIL în PSD Gorj? VOT SECRET

PSD-Gorj-cmk

Liderii Partidului Social Democrat se vor întâlni, azi, în cadrul Comitetului Executiv și vor stabili prin vot secret ordinea pe listele pentru Camera Deputaților și Senat.
13 social-democrați s-au înscris oficial în cursa pentru posturile de deputați și senatori. Bătălia mare se dă pentru locurile eligibile de la Camera Deputaților. Mihai Weber, Andrei Maioreanu, Bebe Ionică, Ion Ciocea, Laurențiu Ciurel, Elvira Șarapatin, dar și Alin Văcaru sunt în cărți pentru locurile 2 și 3. Primul loc îl va ocupa fostul premier Victor Ponta. În ședința de azi a Comitetului Executiv se va juca și ultimul episod din telenovela Ion Iordache. Omul de afaceri din Turceni așteaptă să vadă dacă va fi desemnat sau nu candidat. „Nu pot merge la ședință, pentru că nu fac parte din Comitetul Executiv. Legat de candidatură, e problema primarilor care m-au dorit pe liste. Din câte știu eu, acei primari mă susțin în continuare, eu nu pot să intervin în niciun fel, sunt pe lângă, e treaba dumnealor dacă vor reuși să facă ceva sau nu în această privință. Am discutat cu Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu și eu zic că au fost de acord cu candidatura mea. Nu știu dacă mă puteți vedea pe listele PSD. Prefer să nu zic nimic deocamdată”, a declarat Iordache.

Călinoiu: Nu e suficient să ai o susținere. Regula a fost clară

calinoiu

Președintele executiv al PSD Gorj nu spune clar dacă Ion Iordache va apărea pe listele partidului pentru alegerile parlamentare. Cert este că fostul primar din Turceni nu și-a depus candidatura până la 1 septembrie. “Regula a fost foarte clară: vrei să candidezi? Depui dosarul. Nu este suficient să ai o susținere în afara listei. Ion Iordache este un om extraordinar, care a sprijinit partidul, îi recunosc meritele și sper să-l avem în continuare alături de noi în echipa Partidului Social Democrat. Echipa PSD nu înseamnă pentru noi doar candidații la parlamentare, ci tot ce avem în structurile organizatorice pentru a ține în priză membrii partidului”, a precizat Ion Călinoiu.
Bucurescu merge la două capete: Iordache sau Ciocea

sorin-bucurescu11

Primarul comunei Slivilești nu a renunțat la ideea susținerii candidaturii lui Ion Iordache. Dacă nu va putea fi pus pe liste, Sorin Bucurescu merge pe varianta Ion Ciocea.“Nu am renunțat la ideea de a susține candidatura lui Ion Iordache. Vom merge la ședință și-l vom susține așa cum am stabilit. Dânsul are adeziune făcută la organizația PSD Turceni. În cadrul ședinței Comitetului Executiv vom stabili toate aspectele privind candidatura. Regula depunerii candidaturilor a fost luată de Comitetul Executiv, acest for poate stabili dacă Iordache poate să-și mai depună sau nu o candidatură. Majoritatea primarilor cu care am discutat sunt de acord ca el să-și depună candidatura . Am avut și o discuție cu domnul Ciocea. Cu siguranță, el este omul pe care-l vom susține, dacă nu va putea candidat Iordache, nicidecum altă persoană. Ședința nu va fi una tocmai calmă. Nu vom fi de acord cu anumiți candidați care au fost numiți, și nu aleși de oameni ”, a declarat Sorin Bucurescu.

Ciocea: Mă aștept să ocup locul 2

ciocea

Primarul comunei Bustuchin este încrezător în șansele sale de a prinde loc eligibil. “Mă aștept ca eu să fiu acela care va ocupa locul 2 pe lista pentru Camera Deputaților. Am vorbit cu fiecare membru din cei 106 care vor participa la ședința Comitetului Executiv. Dacă oamenii sunt corecți și serioși, ar trebui să am destui susținători. Nu am emoții în legătură cu această ședință”, a conchis Ion Ciocea.
loading...
Loading...

Citește și

Planuri MARI în Energie!

Hidroelectrica analizează posibilitatea de a achiziţiona parcuri eoliene şi fotovoltaice în ţară, precum şi alte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *