Cine se pișă pe votul tău

ionut-catrinaSună aiurea, dar este cât se poate de firesc să ajungi a crede/considera că nu toată lumea trebuie să aibă drept de vot. Mă puteți acuza de orice, dar consider că suntem în rahatul suculent actual și din cauza faptului că orice persoană peste 18 ani are drept de vot, garantat de prima lege a acestui stat.

Știu și eu, o știți și dumneavoastră că majoritatea decide pentru minoritate. E în esența termenului „democrație”, iar noi defilăm cu automatisme. Ca un soi de analfabeți funcționali. Sună al dracului de frumos sintagma „puterea poporului”, doar că este o minciună… relativă. Când poporul este „orientat” cum trebuie să voteze ori când o bună parte a poporului nu are mai mult de 2 (doi, în pana mea!) neuroni, avem o problemă.

Nimeni nu mă poate convinge că e firesc, într-o țară ca a noastră, să ai dreptul de a vota. Așa, din start, fără nicio verificare, fie ea elementară, dacă poți procesa vreo informație. Nu, sub nicio formă acele ființe neinstruite, deseori lipsite de o minimă inteligență ori simț civic, nu au cum să decidă pentru destinul unei țări. Să luăm următoarea situație, deloc ipotetică, căci ea s-a cam petrecut pe meleagurile mioritice: unii nu vor să voteze (sunt frustrați, supărați, nemulțumiți, dezamăgiți etc.), procentul lor fiind destul de mare (undeva la 50%!!!), în vreme ce ponderea celor „lipsiți de răspundere și simț civic” (circumvoluțiunile creierelor acestora s-au refugiat nu se știe unde) e undeva la jumătate din procentul de-a rămas din întreg. Pe-o matematică elementară, orice formațiune politică (de Stânga, de Dreapta ori mai știu eu ce rahat trece prin mintea combinatorilor de meserie) va câștiga orice tip de alegeri. E nevoie să detaliez cum voturile de rămân se divizează etc.?

Așadar, de ce mă-sa mare să decidă pentru mine ori pentru tine toții „anemicii mental”, ușor de îmbârligat cu-o plasă ori cine mai știe ce bazaconie de promisiune?! Degeaba merg eu la vot, degeaba mergi și tu, dacă grosul populației cu drept de vot nu merge, iar „promișii” slabi de îngeri merg toți, „stimulați” de cine sau ce trebuie!

Nu știu cum ar trebui regândit sistemul de acordare a dreptului de vot. Nu știu cât este clasa politică interesată să facă acest lucru. Nu știu dacă e legal să cerem restricționarea dreptului la vot pentru anumite categorii… de ființe. Dar ceva trebuie făcut, căci ăia la care făceam referire că nu ar trebui să aibă drept de vot… se cam pișă pe noi și pe votul nostru. Da, prin opțiunea lor se pișă pe noi.

P.S.: Am încercat să nu folosesc cuvinte dure la adresa unor „ființe”.

loading...
Loading...

Citește și

Am fost atacat…

…energetic, cred, altfel nu-mi explic unele lucruri care s-au întâmplat într-o singură zi. Să vă …

7 comentarii

 1. Poate citește și Isfan și vede ce derbedeu este acest Catrina, profesor de româna la traian vuia, unde nimeni nu ia bacul. Pai Cum sa ia cu un asemenea profesor care are un vocabular de cartier.
  Poate îl verifica și dacă își face orele…..

 2. Nu ai ce sa inventezi Ionut…Solutia este votul obligatoriu,pentru a dilua masa prostilor care insista sa vina la vot

 3. Soluţia ? Dreptul…obligatoriu de-a participa la vot !

 4. cetăţeanul turmentat

  Ilie, păcat că votează cei ca tine.

 5. Ilie, eu zic sa mai treci pe la orele de romana, sa inveti ce e vocabularul dar si cuvantul derbedeu. Iar referitor la profesor, nu ai tu vacanta cata scoala are profesorul. Referitor la bacalaureat, ca asa se numeste, pentru examen se pregatesc elevii cu ce au in cap, dar cred ca e la fel ca la tine, gol, deci nu le baga nimeni in cap cu palnia.
  Lasa-i pe altii sa-si faca treaba si nu mai face pe desteptul cu altii ca vad ca stai cam mult pe facebook si iti dauneaza.

 6. Aveți dreptate,domnule profesor!

 7. Ilie poate citeste si muma ta sa vada ce nard a fatat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *