Cine și cum se vrea senator PSD

ionut-catrinaCă PSD câștigă un mandat de senator… e clar ca lumina zilei. Din indiferent ce poziție s-ar trage, social-democrații scot un post la Senat. Calculele sunt făcute, de asta există și atâția doritori. Toată lumea știe că primul loc pe lista respectivă implică un consum de niscaiva cașcaval, dar duce la un beneficiu râvnit: huzureală de pașă pe un fotoliu moale.

Speră la un mandat de senator, girat de o poziție optimă, următorii: Ion Călinoiu (ex-președinte de consiliu județean, încă președinte executiv de organizație județeană de partid), Mihnea Costoiu (rector al Universității din București, senator în exercițiu) și Laurențiu Ciurel (revenit în PSD după un „exil” la șefia CEO). Restul aproape că nu mai contează pe lista celor ce oftează, indiferent de nume, prenume și renume.

Există mai multe scenarii luate în calcul atât de către competitorii locali, dar și de către tătucii de la pupitrul de comandă. Centrul ar opta pentru Mihnea Costoiu din motive diverse, inclusiv de integritate. Teritoriul ar merge, absolut democratic (suntem convinși de asta, într-un partid în care a existat un singur candidat la șefia de la București, dar a existat proces de votare totuși!!!), pe mâna lui Ion Călinoiu. Și se plimbă opțiunile pe traseul Tg-Jiu – București – Tg-Jiu de ceva vreme, chiar dacă senatorul Costoiu abia de câteva zile și-a manifestat în scris/public intenția unui nou mandat (în ciuda celor care anunțau, tot public, că senatorul nu ar mai vrea)!

De altfel, aici apare discuția: se știe, la Tg-Jiu, că ăia de la București, în frunte cu Liviu Dragnea, nu vor în ruptul capului să vadă numele lui Ion Călinoiu pe listă, cu atât mai mult primul. Aici, o mână de oameni dorește să-l trimită pe acesta la București, sperând să frângă voința ălora de la centru. Iar conflictul Dragnea-Ponta se mulează perfect pe disputa privind primul loc. Dragnea nu vrea să piardă teritoriul, el neștiind – la momentul scrierii acestui editorial – pe cine se mai poate baza în țară. E trend acum să pleci la PRU, mai ales că însuși Victoraș a spus că-l sprijină pe Bogdan Diaconu. Fostul premier se simte trădat de o bună parte dintre foștii subordonați pe linie politică, chiar de către unii pe care-i considera prieteni/apropiați. Nu uită nici că nu a fost pus șef la Camera Deputaților! Așa că acum joacă tare în meciul cu Dragnea: poziție privilegiată în partid și pârghii de putere sau plecare la PRU, alături de „pontiști”. Dragnea, la rândul său, nu uită că Victor nu l-a susținut la șefia interimară a PSD, dar nici nu vrea să fie președintele din cauza căruia se rupe PSD… Greu, vericule, greu!

Dacă vă întrebați de ce am expus treaba de mai sus, vă spunem că are treabă 100% cu nominalizările la alegerile parlamentare. E foarte posibil ca Dragnea să accepte locul I pentru Ion Călinoiu doar pentru a nu pierde sprijinul Gorjului. Dacă face asta, el așteaptă totuși decizia definitivă și irevocabilă privind o incompatibilitate a lui Ion Călinoiu. Caz în care acesta din urmă, deși iese senator, pleacă acasă. Iar locul 2 este, de fapt, locul 1. Nebunie mare!

Dacă, totuși, Bucureștiul trece peste propunerea Gorjului, Mihnea Costoiu va fi noul senator PSD de Gorj. Jocurile nu sunt făcute, discuțiile nu sunt finalizate nicidecum. Există și o altă variantă de lucru, pe care o expunem zilele următoare.loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Un comentariu

  1. MPrezicmafiaatorul

    Este clar Calinoiu ,mai dinvreme ori mai tîrziu va pleca acasă din Politică !El lupta din răsputeri să mai stea la pupitru dar șansele lui sint mici, zileie ii sint numărate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *