CINE sunt INVESTITORII interesaţi de CEO!

cariera-cmk

Tot mai multe informații apar în spațiul public, în ultimele zile, despre interesul unor companii din SUA și Germania pentru CE Hunedoara și CE Oltenia. Al doilea deținător de rezerve de cărbune din SUA a mai analizat, în urmă cu doi ani, posibilitatea realizării unor investiții în domeniul energetic în România.
De câteva zile au apărut din nou speculații pe această temă, în contextul în care și oficiali din Ministerul Energiei au afirmat că mizează pe investitori pentru salvarea zonelor viabile.
În septembrie 2014, după o întâlnire care a avut loc la Houston, cu reprezentanţii mai multor importante companii americane, ministrul Energiei de la acea vreme, Răzvan Nicolescu, se declara optimist în privința investitorilor în domeniul energetic care se arătaseră interesați de CEH, la acel moment. “Cred foarte mult că atragerea de investiţii şi tehnologie din SUA în domeniul energetic românesc va ajuta ţara noastră să devină, în preajma anului 2020, independentă energetic. În plus, consumatorii vor beneficia de preţuri cât mai bune, noi locuri de muncă vor fi create şi taxe suplimentare vor fi colectate la buget”, afirma Nicolescu.
La finele acelui an, investitorii americani au remis o scrisoare oficialilor din Ministerul Energiei prin care se arătau interesați și de preluarea pachetului minoritar de acțiuni de la Complexul Energetic Oltenia.
Atunci a fost ultima dată când s-a discutat despre interesul americanilor de la Quintana Minerals Corporation în legătură cu cărbunele din Oltenia și Valea Jiului.
De câteva zile, numele holdingului energetic american apare din nou în spațiul public, în contextul în care o delegație din România, cu reprezentanți de la Ministerul Energiei, CEO și alte companii, se află în aceste zile în SUA, la invitația…unei companii, iar, în țară, oficiali ai ministerului lansau, în urmă cu trei zile, ideea că se mizează pe investitori străini pentru salvarea unor zone viabile. Cât de viabile pot fi considerate CEO și CEH de către marile companii în condițiile în care una a încheiat ultimii ani cu pierderi uriașe, iar cealaltă a ieșit, formal, din insolvență, dar e în blocaj financiar?
Totuși, interesați de cărbunele românesc par a fi și nemții de la Scharfstein Group, în contextul în care companiile energetice pot fi restructurate, iar procesele de scoatere la vânzare a pachetelor de acțiuni ar fi accelerate, întrucât, în cazul CEO, termenul de listare la bursă a unui pachet minoritar a fost împins în iunie anul viitor.
Și ministrul Grigorescu a vorbit despre investiții, dar nu a amintit despre potențialii investitori, în situația în care trebuie modernizate unele capacități energetice iar costurile sunt uriașe. „România trebuie să-și modernizeze o treime din capacitățile energetice în următorii 15 ani, pentru că multe ies din uz. Înlocuirea acestor capacități este un obiectiv fundamental, astfel încât România să producă o energie mai curată, o energie de asemenea manieră încât să avem continuitate în aprovizionare și să ofere consumatorului final un serviciu de calitate”, a spus ministrul Energiei, aseară, la Realitatea TV.
loading...
Loading...

Citește și

RAPUNZEL vine în Mall Târgu Jiu!

Duminică, 25 martie, în cadrul Shopping City Târgu Jiu va fi jucată o piesă specială …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *