CINE trăiește CEL MAI BINE în România!

Daca te-ai gandit sa faci pasul de la salariat la om de afaceri, poate ar fi bine sa tii cont si de statisticile oficiale din Romania privind calitatea vietii celor doua categorii de persoane. 4 tabele de la Institutul National de Statistica reflecta situatia pantronilor si a lucratorilor pe cont propriu pe de-o parte si a salariatilor pe de alta parte.

Conform studiului „Conditiile de viata ale populatiei din Romania 2015”, publicat recent de Institutul National de Statistica, in tara noastra, salariatii par mai multumiti de viata lor decat antreprenorii.

Astfel, anul trecut, in Romania, 67,8% dintre gospodarii au reusit sa-si achite la timp cheltuielile de baza, in timp de 32,2% nu au reusit sa-si pateasca la timp unele cheltuieli.

In randul „lucratorilor pe cont propriu in activitati neagricole (inclusiv patroni)” – sa le spunem generic antreprenori – 38,7% au declarat ca gospodariile lor nu au reusit sa-si achite la timp unele cheltuieli. Dintre acestia, 43,5% au spus ca au avut probleme cu plata intretinerii locuintei (apa, gaz, caldura etc.), 42,1%, cu plata energiei electrice si a abonamentului radio (etc.), 36,1%, cu telefonul, iar 13,3%, cu diverse rate la imprumuturi, altele decat cele pentru locuinta.

Salariatii au declarat situatii mai bune decat ale antreprenorilor: 27% nu au reusit sa achite la timp anumite chetuieli din gospodarie. Dintre acestia, 58,6% au indicat plata intretinerii locuintei (apa, gaz, caldura etc), 48,1%, plata energiei electrice si a abonamentului radio (etc.), 36,8%, telefonul, iar 16,5%, ratele la imprumuturi, altele decat cele pentru locuinta.

Evident, pe categorii de plati, unii dintre respondenti au indicat doua sau mai multe cheltuieli cu care au avut probleme.

In fine, antreprenorii par sa aiba mai multe probleme decat angajatii si in casnicie.

In randul lucratorilor pe cont propriu in activitati neagricole (inclusiv patroni), 24,9% au spus ca sunt persoane necasatorite, 54,9% au spus ca sunt casatoriti, iar 13,9% au afirmat ca sunt divortati.

La salariati, doar 18,5% dintre responenti au declarat ca erau necasatoriti, 68,3% ca erau casatoriti, iar 8% divortati.

Aceste date se refera la persoane cu varste de 16 ani si peste.

Citește mai mult aici: http://www.startupcafe.ro/stiri-afaceri-21314441-ins-patroni-antreprenori-salariati-angajat-viata-cheltuieli-mancare-hrana-statistica-vacanta-divort-patron-sau-salariat-care-traieste-mai-bine-romania.htm

loading...
Loading...

Citește și

DEZASTRU la simularea Evaluării Naţionale!

Ministerul Educației a anunțat rezultatele parțiale, la nivel național, ale simulărilor examenelor de evaluare națională. …

Un comentariu

  1. Asta e ROMÂNIA …….am familie…..am copii acolo in țara îmi iubesc țara dar sincer nu m as mai întoarce sa stau doar in vizita.locuiesc in Franța de 3 ani dar îmi place ca munca e munca bani e ban îți poți permite și sa ți plătești taxe,chirie,mancare,haine și îți ajung banii de la o luna la alta …..pacat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *