miercuri , 22 noiembrie 2017 - 18:31

CINE trăiește CEL MAI BINE în România!

Patron sau salariat? Care traieste mai bine in Romania, in 4 tabele.

Daca te-ai gandit sa faci pasul de la salariat la om de afaceri, poate ar fi bine sa tii cont si de statisticile oficiale din Romania privind calitatea vietii celor doua categorii de persoane. 4 tabele de la Institutul National de Statistica reflecta situatia pantronilor si a lucratorilor pe cont propriu pe de-o parte si a salariatilor pe de alta parte.

Conform studiului „Conditiile de viata ale populatiei din Romania 2015”, publicat recent de Insitutul National de Statistica, in tara noastra, salariatii par mai multumiti de viata lor decat antreprenorii.

Astfel, anul trecut, in Romania, 67,8% dintre gospodarii au reusit sa-si achite la timp cheltuielile de baza, in timp de 32,2% nu au reusit sa-si pateasca la timp unele cheltuieli.

In randul „lucratorilor pe cont propriu in activitati neagricole (inclusiv patroni)” – sa le spunem generic antreprenori – 38,7% au declarat ca gospodariile lor nu au reusit sa-si achite la timp unele cheltuieli. Dintre acestia, 43,5% au spus ca au avut probleme cu plata intretinerii locuintei (apa, gaz, caldura etc.), 42,1%, cu plata energiei electrice si a abonamentului radio (etc.), 36,1%, cu telefonul, iar 13,3%, cu diverse rate la imprumuturi, altele decat cele pentru locuinta.

Salariatii au declarat situatii mai bune decat ale antreprenorilor: 27% nu au reusit sa achite la timp anumite chetuieli din gospodarie. Dintre acestia, 58,6% au indicat plata intretinerii locuintei (apa, gaz, caldura etc), 48,1%, plata energiei electrice si a abonamentului radio (etc.), 36,8%, telefonul, iar 16,5%, ratele la imprumuturi, altele decat cele pentru locuinta.

Evident, pe categorii de plati, unii dintre respondenti au indicat doua sau mai multe cheltuieli cu care au avut probleme.

Citește continuarea aici. http://www.startupcafe.ro/stiri-afaceri-21314441-ins-patroni-antreprenori-salariati-angajat-viata-cheltuieli-mancare-hrana-statistica-vacanta-divort-patron-sau-salariat-care-traieste-mai-bine-romania.htm

loading...
Loading...

Citește și

FOTO: ACCIDENT GRAV! O mașină, un autocar și un camion s-au ciocnit! Doi răniți

CENTRUL INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN7 Deva – Arad, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.