Cine vor fi viitorii parlamentari de Gorj

ionut-catrinaS-a micșorat numărul de parlamentari, vericule! E jale mare printre aleșii neamului. Practic, se vor cuțita între ei pentru a prinde un loc în Camera Deputaților sau la Senat. Cine e cel mai tare-n sculă (voi, cei pudici, puteți citi, rogu-vă, „cu bani, mulți bani, ori cu pile”) prinde un fotoliu moale pentru poponeață. Cine nu, nici carne moale!

În primul rând, până la bătălia cu public (pe care-l vor pupa-n bot „să pape tot”) se ascut săbii în partide, se sapă prieteni și se plimbă cașcaval și plase mai ceva ca-n filmele americane de categoria B. Dacă citești „printre rânduri” declarațiile, dacă analizezi faptele, constați că e deranj mare în multe partide.

Să luăm, ca prim exemplu, PSD Gorj. Pentru un fotoliu deputățesc (ceee urât sună!), lista va fi „dășchisă” de unicul, inegalabilul Victor Viorel Ponta, eternul gorjean și, absolut în concordanță cu legile ascunse ale Universului, fost premier „dă” Gorj. Nu comentăm performanțele. Al doilea pare să fie un nene deputat relativ absent, pe numele „dă șcenă” Mihai Weber. Iarăși, nu comentăm plusurile sau minusurile. Poate cu un alt prilej. La Senat, e încurcată treaba. Filiala locală, vrea sau nu, pare să meargă cu Ion Călinoiu. Departe de griji, de probleme, Bucureștiul pare să fie soluția optimă pentru fostul președinte de consiliu județean. Dar ce te faci cu ăia de la Centru?! Că nea Liviu Dragnea cică-l vrea pe Mihnea Costoiu. Vedem ce va fi. E totuși interesant de studiat.

La PNL… e simplu. Dan Vâlceanu e primul pe listă clar. Matematic, cu sau fără zbatere, iese deputat. De la el în jos, nu prea contează în „calculele generale”. Tudor Barbu e primul la Senat. Aici e discutabil, căci trebuie vreo câteva zeci de mii de voturi… Iar PNL e obligat să tragă tare și să elimine emoțiile. Va fi, nu va fi… vom vedea. Dar e greu al dracu’.

Ce te faci cu adevărații liberali, a treia forță a Universului? Se speră ca voturile și procentul localelor să se transfere automat la parlamentare, dar e imposibil asta. Una e să iasă Edi cu o atitudine războinică, alta e să convingă, probabil, Dian Popescu alegătorii să-l susțină. A încercat șeful celor de la ALDE Gorj să-și facă reclamă cu o propunere legislativă pe energie, dar acum?!?! După 3 ani juma’ de durere-n bască?! Tardiv! Ce nu înțeleg eu e de ce l-a ademenit pe Scarlat Iriza la ALDE. E clar că locul 1 la Camera Deputaților nu e 100% sigur pentru „adevărații liberali”. Plus că poziția părea să-i facă cu ochiu’ lu’ Dian, care a realizat că Senatul e rara avis pentru un personaj ca el. Și pentru partidul lui, clar. Așadar, de ce l-a adus? Sigur, avem câteva răspunsuri, dar așteptăm niște confirmări. Pe Borcan nu-l iau în calcul.

La PMP e scandal de ceva timp. Au plecat Iriza și Popeangă, a rămas Andrei. Care nu prea are ce face. Poate-și joacă șansele pentru perioada de după… Davițoiu e liderul partidului, el va stabili o foarte probabilă candidatură în familie. Pe ambele liste. Ion Săvoiu a intrat subit în silenzio stampa. O fi mulțumit, deși acum ceva timp declara că nu l-ar deranja o candidatură. Acum să fim cinstiți: ce șanse sunt – la o distribuire directă, fără resturi de procente din țară – să iasă vreun deputat de la PMP Gorj?! Exact, zero!

Aaaa, l-am uitat pe liderul PSRO Gorj, Marian Rotaru, anunțat de cam toată presa locală drept viitorul director al direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Tg-Jiu. Singurul candidat, a făcut blat cu PSD imediat după alegeri etc. E clar, el e director. Problema e ce credibilitate va avea când va candida la parlamentare dacă e 100% subordonat PSD-ului. Bine, la ce stomac tare are, ne așteptăm la orice. Chiar la orice. Dar să mai pună botu’ electoratul său?!?! Vom vedea.

Vine o perioadă agitată. Stați confortabil în fotoliu, urmează circu’!

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Un comentariu

  1. MPrezicmafiaatorul

    Calinoiu,. Este Penal, clar incompatibil si in conflict de interese ,nu la iertat Radu Teodorescu si cuNicu Isvan. ,pe amîndoi Calinoiu a vrut să îl trimită 24 de ore jos, !Pe Isvan a vrut să îl schimbe din Inspector Sef, dar nu a putut !Este clar Dragnea ,îl vrea Senator pe Costoiu ,care nu a făcut mare lucru în Gorj ,dar știe carte nu este semianalfabet precum Calinoiu,vai mama lui de Doctor nu știe să vorbească, !Calinoiu ,continua să aranjeze licitațiile trucate pe drumurile județene,cu firma să Metalo COLECT si Idayl. falimentind IDP !Să strîns gasca mafiotă în frunte cu penalulBanica. Cu care a furat multi ani la IDPGorj ,si sint convins că DNA, sint pe urmele lor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.