Cioloş, îngrijorat de comportamentul ruşilor

Premierul Dacian Cioloş a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei americane Washington Post, că este îngrijorat de comportamentul Rusiei în Ucraina şi Siria, iar România are tot dreptul să-şi ia măsuri de apărare, precizând însă că, pe termen lung, cele două ţări au interesul să colaboreze, scrie NEWS.ro.

La o întrebare legată de protestele Rusiei legate de către operaţionalizarea scutului antirachetă de la Deveselu, premierul Dacian Cioloş a răspuns: ”Este problema lor. Noi am fost foarte limpezi când am spus că nu este orientat împotriva nimănui, este un sistem pur defensiv. Nu vrem să atacăm pe nimeni. Vrem doar să descurajăm agresiunile este un sistem de descurajare”.

Cioloş şi-a exprimat temerile legate de acţiunile Rusiei pe plan extern, însă arătat că cele două ţări pot avea un dialog. ”Suntem îngrijoraţi de acest comportament, dar cered că trebuie să clarificăm aceste lucruri prin dialog. Pe de altă parte, avem toate drepturile să ne asigurăm apărarea şi şi să descurajăm agresiunile potenţiale (…) Trebuie să fim atenţi, dar suntem vecini. Pe termen lung, ambele ţări sunt interesate să colaboreze”, a spus premierul român.

El a spus că nu se teme susţinerea financiară pe care Rusia o oferă partidelor de extremă-dreapta din România întrucât ţara noastră este una dintre puţinele ţări europene fără un partid extremist sau populist puternic.

Sursa  http://www.economica.net/ciolos-pentru-washington-post-suntem-ingrijorati-de-comportamentul-rusiei-avem-dreptul-sa-ne-asiguram-apararea_120291.html#ixzz49pQdf2HU

loading...
Loading...

Citește și

ACUM! PATRU victime în accidentul de la Câmpu Mare! O persoană este inconştientă şi o alta încarcerată!

ISU Gorj a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe raza localitatii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.