COD ROȘU de urgență la Polovragi! Află cum au intervenit autoritățile

ISU-exercitiu-(4)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, împreună cu celelalte instituţii membre ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care au atribuţii în gestionarea unei situaţii de urgenţă au organizat şi desfăşurat joi dimineața un exerciţiu de pregătire. La Polovragi, pompierii au simulat patru evenimente: un incendiu la pădurea din preajma Mănăstirii Polovragi, un tragic eveniment rutier, un alt incendiu la o chilie și salvarea unei persoane din Peștera Polovragi.  

Potrivit organizatorilor, au fost create patru situaţii tactice la care pompierii, SMURD-ul, serviciul județean de ambulanță, salvamontiștii gorjeni au intervenit. În prima situaţie un incendiu izbucnit la fondul forestier al Ocolului Silvic Polovragi cu posibilitate de propagare la mănăstire, s-a intervenit pentru lichidarea acestui incendiu de vegetaţie uscată. Ca urmare a panicii, un microbuz cu 11 persoane se răstoarnă în albia râului Olteţ. Împreună cu Serviciul Salvamont şi Serviciul de Ambulanţă, ISU Gorj intervine pentru evacuarea şi transportarea celor 11 victime, aceasta a fost situaţia tactică numărul 2. La numărul 3, un turist rămâne blocat din cauza panicii în Peştera Polovragi, salvamontiştii au intervenit pentru salvarea acestei victimă. În ultima situație, a fost simulat un incendiu la o chilie a Mănăstirii Polovragi ca urmare a unui foc deschis lăsat nesupravegheat de către turiştii prezenţi în zonă. „Exerciţiul a fost un succes, acolo unde s-au constatat eventuale deficienţe, acestea vor fi discutate în cadrul programelor de către comandanţii de subunităţi. Ca scop, exerciţiul a avut reevaluarea modului de intervenţie al echipajelor ISU Gorj, cooperarea cu celelalte instituţii cu atribuţii în astfel de situaţii, verificarea planurilor existente la nivelul Inspectoratului şi verificarea fluxului informaţional”, a spus Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Comuna unde au loc des evenimente neplăcute

Autoritățile locale s-au arătat încântate de alegerea făcută de ISU Gorj, mai ales că la Polovragi se întâmplă des evenimente neplăcute. „Este o onoare pentru comuna noastră că am fost aleşi pentru un asemenea exerciţiu, în al doilea rând înseamnă o perfecţionare a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi atingerea unor cote de responsabilizare a celor implicaţi. Începând cu mine ca şi preşedinte, dar terminând cu toţi partenerii din serviciul respectiv. De obicei, avem în zonă incendii, căderi de piatră, inundaţii, tot ceea ce ţine de paleta largă de situaţii de urgenţă există la Polovragi”, a spus primarul Gheorghe Epure, de la Polovragi.

loading...
Loading...

Citește și

Un fast-food și un snack-bar din Rovinari AMENDATE!

În perioada 18 – 24.06.2018, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale şi verificări tematice și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.