Colaps iminent în Energie!

retele-electrice-cmk

Asociațiile și patronatele RWEA, PATRES, RPIA și ARmHE, reprezentative pentru industria energiei regenerabile din România, reclamă lipsa de decizii asumate din partea autorităților în legătură cu sectorul regenerabilelor. Companiile reprezentate de aceste asociaţii cumulează o putere instalată de peste 5.000 de MW și investiții de 8 miliarde de euro şi insistă asupra repercusiunilor grave pe care lipsa de acţiune în sectorul regenerabilelor o are asupra întregului sector energetic.

„Constatăm cu îngrijorare că încă se bate pasul pe loc și, în lipsa unor decizii ferme, dezastrul din sectorul regenerabilelor se adâncește”, se afirmă într-un comunicat de presă comun. „Lipsa deciziilor echivalează cu insolvențe, respectiv falimente în masă, care nu mai pot fi evitate, problemele producătorilor de energie din surse regenerabile acutizându-se pe zi ce trece”, avertizează companiile producătoare de energie regenerabilă, care subliniază impactul negativ pe care această situaţie îl are asupra investitorilor existenţi şi a celor potenţiali.

Fără consens

Lipsa deciziilor echivalează cu insolvențe, respectiv falimente în masă, care nu mai pot fi evitate Intervenția comună a asociațiilor și patronatelor de profil vine în urma unei declaraţii a ministrului Energiei Victor Grigorescu, potrivit căruia: „Nu există în acest moment un consens cu privire la măsurile ce trebuiesc adoptate. Companiile, asociațiile din domeniu au interese divergente, iar dezbaterile nu au dus la un consens”. A.C.

loading...
Loading...

Citește și

Comisie Mixtă la CEO pentru regulamentul acordării cotei de cărbune în natură!

Cei care fac parte din Comisia Mixtă Administrație-Sindicate de la CE Oltenia trebuia să se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.