Combinațiile imbecililor. Sau, jigodiilor, dans!

claudiu_mateiAm văzut, ieri, câteva caractere în putrefacție. Noii consilieri și-au ridicat „certificatele doveditoare” și le afișau ca și cum luaseră premiu în clasa I. Exact așa, cu un zâmbet cretinotard între dinți, gen „v-am belit, fraierilor!”, înveliți în costume, ținută obligatorie pentru anvergura căpătată de acum, unii nici că mai știu să salute, alții deja au un gând vanitos în splină și merg doar cu nasul pe sus să-și evite propriile flatulații.

Consiliul local e atât de pestriț încât îmi va lua ceva vreme să le găsesc biografiile noilor aleși, cu două excepții: a unei ciori care se dă porumbel voiajor și a unui șpringar descurcăreț. Bă, cum s-au ratat ipochimenii ăștia doar cu un post de consilier când ambii au valențe uriașe. Primul putea oricând să presteze la casele regale ale Europei, după o stagiatură de portar la Palatul Regelui Cioabă, iar al doilea, la calibrul său, merita băgat în diplomație, e croit pentru a fi cel puțin ministrul inculturii la institutul coardelor românce din Roma. Acum trebuie să joace după muzica lui Cârciumaru, adică sârba de la Negomir dată pe „mute”.

În consiliul județean, însă, lucrurile sunt mai complicate, pentru că sunt dispute în interiorul PSD cu privire la vicepreședinte și chiar la președinte, zic unii. Nu-mi încarc memoria cu jocurile lor de culise, pentru că, oricum, cărțile sunt făcute: Călinoiu-Cosmin Popescu e tandemul care va conduce instituția, cel puțin până la toamnă, plus unul de la ALDE. Situația e mult mai complicată în teritoriu: dacă, la Bumbești-Jiu, liberalii se pupă cu pesediștii, la Motru, concubinajul e considerat pervers și nu ține. Să vină consilierul marital și să facă partajul, apoi se va pica la pace.

La Turceni e liniște. Orașul a încremenit, timp de patru ani, sub domnia lui Gâlceavă și are șansa să reînvie de acum cu Cristina Cilibiu, doar dacă revigorează investițiile în zonă și nu cade în capcana jocurilor politicianiste. Ar fi culmea ca Cilibiu să-l ia ca secund tocmai pe Gâlceavă, la fel cum la Rovinari e exclus ca Filip să lucreze cu Chivu. Cel puțin e bine că nimeni nu dorește să-i impună pe aceștia ca viceprimari, câtă vreme dinspre PNL se mai aude doar vocea lui Vîlceanu. Lui Barbu i s-a înmuiat elanul propagandistic și a dispărut ca măgaru-n ceață. Maestrul n-o va căuta pe Elodia, ci se va întoarce rapid în Gorj, tărâmul combinațiilor în această perioadă, și încă unul prolific.

Apropo, Vîlceanu începuse și el să ia tonul muzicii lui Barbu, în ultimele zile din campania electorală, însă ambii au fost sedați cu distonocalm după eșecul de pe 5 iunie.
Unul singur continuă să stropească gazonul în PNL, cu gândul că poate ajunge șef peste organizația municipală. În timp ce elimină dejecții în eter, de tipul, „e o idee scornită de niște minți bolnave”, dobitocul postează, în draci, comentarii pe site-urile ziarelor, sub anonimat (sic!) în care scrie că ca el altu’ nu-i. Da, e vorba despre micționarul ăla care folosea tableta primită de la consiliul județean, din banii noștri, în emisiunile electorale imunde din sediul partidului.

În rest, e bine. PSD continuă pe aceeași linie a promovării analfabetismului pe toate liniile și a politicii după ureche. „Generația în blugi” le-a tras țeapă liberalilor și a chiulit de la vot. E bine! Politica de cumetrie merge mai departe. Jigodiilor, dans!

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Un comentariu

  1. Abcdursu@ele.hau

    Se stieeeee ….de la interlopu’ Mihaiță sadat o mie dă lei !!!!
    SOLOOOO …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.