COMISIOANE de SUTE de EURO! Ce destinaţii aleg gorjenii şi cât plătesc! Mâncarea pentru care ar da oricât

baia-de-fier_cmyk

Concediile oltenilor, programate pentru vara acestui an, au adus deja agenţiilor de turism din Târgu Jiu comisioane de zeci sau sute de euro, în funcţie de valoarea pachetului turistic vândut. Reprezentanţii unităţilor de profil se declară mulţumiţi de încasările obţinute din vânzarea acestor servicii, pensiunile din Gorj fiind căutate de către persoane din judeţele vecine şi nu numai. La rândul lor, gorjenii au ales litoralul românesc sau staţiunile montane din ţară, amintind aici Predeal, Sinaia şi Poiana Braşov. Pe lângă destinaţiile interne, operatorii au vândut şi pachete turistice oferite de hotelierii străini, oltenii preferând să meargă în Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Reprezentanţii câtorva agenţii de turism Târgu Jiu spun că pentru vara acestui an, foarte mulţi gorjeni au preferat staţiunile de pe litoralul românesc. În funcţie de condiţiile de cazare şi masă, tarifele pornesc de la 1.200 de lei/6 nopţi pentru două persoane, la un hotel de două stele şi ajung la 4.000 de lei/6nopţi, două persoane la o unitate hotelieră de patru sau cinci stele. „Pentru această vară, pachetele turistice s-au cam vândut, majoritatea gorjenilor preferând să meargă pe litoralul de la noi. Sunt persoane care au căutat condiţii modeste, la hoteluri de două stele, dar avem şi clienţi care au vrut ceva mai bun, cu servicii all-inclusive. În privinţa staţiunilor, tinerii au căutat, ca de obicei, Costineştiul, familiştii optând pentru Jupiter, Neptun, Eforie Nord sau Mamaia. Tarifele din acest an sunt cam egale cu cele de anul trecut, iar acolo unde este vorba de creşteri acestea sunt nesemnificative”, a explicat reprezentanta unei agenţii de profil din Târgu Jiu.

Bucovina, Sibiul şi Valea Prahovei, următoarele în top

Excluzând litoralul românesc, gorjenii care iubesc tradiţia vor merge în Bucovina şi în zona Mărginimii Sibiului, existând însă foarte multe cereri şi pentru unităţile agroturistice din Valea Prahovei şi Bran. „În medie, un sejur pentru o vacanţă tradiţională în Bucovina, de exemplu, sau în Mărginimea Sibiului, costă cam 500 de euro. Acest tarif include cinci zile cu patru nopţi cazare la pensiuni de trei sau patru margarete, cele trei mese şi mici surprize oferite de către proprietarii pensiunilor. Tariful este pentru două persoane. La unităţile de cazare de pe Valea Prahovei şi cele din zona Bran-Moeciu, tariful este cu 50 sau o sută de euro mai mare decât cel amintit anterior”, a adăugat agentul de turism.

Pachete externe la tarife cuprinse între 150 şi 300 de euro

Printre clienţii care au trecut pragul agenţiilor de turism se numără şi cei care îşi vor petrece vacanţa peste hotare, staţiunile din Bulgaria, Grecia şi Turcia numărându-se printre preferinţele acestora. „Am vândut şi sejururi în Grecia sau Bulgaria la tarife cuprinse între 300 de euro şi 2.000 de euro, pentru două persoane. Diferenţa dintre tarife o fac serviciile incluse şi tipul de cazare. Cert este că oamenii merg în concediu şi anul acesta”, a mai spus reprezentantul agenţiei târgujiene.
baia-de-fier3_cmyk

Petrec tradiţional în Gorj

Bilanţul activităţii agenţiilor de turism din Târgu Jiu numără şi clienţi din exteriorul judeţului. Ca în fiecare an, pensiunile din Rânca, Tismana, Peştişani, Novaci, Baia de Fier sau Polovragi sunt pregătite să îşi primească turiştii veniţi din toate colţurile ţării. Astfel, doljenii, vâlcenii, constănţenii şi bucureştenii care doresc să-şi petreacă vara în stil tradiţional au ales meleagurile gorjeneşti. Aici, tarifele pentru cazare sunt cuprinse între 70 şi 90 de lei/camera dublă/noapte, clientul stabilind, contracost, dacă vrea sau nu să beneficieze şi de cele trei mese zilnice.

Ospitalitatea, la ea acasă: bonusuri din partea cabanierilor

Administratorii pensiunilor din Gorj le pregătesc oaspeţilor un meniu tradiţional, nelipsind ciorbele, grătarele, dulciuri pregătite după reţeta bunicii, vinul, ţuica sau pălinca de casă. „Gorjenii care au pensiuni sau cabane au pus la punct ultimele detalii pentru perioada de vară. Cei care vor veni în Gorj au ales vacanţe de cinci sau şapte zile şi sunt din Craiova, Bucureşti şi Constanţa. Au fost făcute rezervări la pensiunile din Tismana, Baia de Fier, Polovragi, Peştişani şi Runcu. Locuri mai sunt, aşa că cei care vor să cunoască meleagurile noastre pot suna să îşi facă rezervări”, a conchis agentul de turism. Administratorii pensiunilor s-au gândit să ofere, din partea casei, petreceri şi excursii de o zi în municipiul Târgu Jiu sau în alte localităţi de interes turistic: Hobiţa, Peştera Polovragi, Mănăstirile Tismana sau Lainici.

loading...
Loading...

Citește și

Se caută SALVAMONTIȘTI la Gorj!

Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj, organizează concurs pentru ocuparea a două posturi contractuale de execuţie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.